12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Uručena nagrada Lonely Planet-a „Best in Travel 2016 „ za grad Kotor

Sa dodjele priznanja
Sa dodjele priznanja  „Best in Travel 2016“

U Muzeju saobraćaja, u Londonu, u nedjelju je državni sekretar za turizam, Predrag Jelušić svečano primio nagradu „Best in Travel 2016“ za grad Kotor koji je vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, uvrstio na prvo mjesto liste deset najboljih gradova koje tokom 2016. godine treba neizostavno posjetiti.

Iza Kotora na spisku Best in Travel 2016 gradova se nalaze Quito u Ekvadoru, Dablin u Irskoj, George Town u Maleziji, Roterdam u Holandiji, Mumbaj i Indiji, Fremantle u Australiji, Mančester u Velikoj Britaniji, Nashville u SAD i Rim u Italiji.

Lonely Planet je osim gradova na listi nominovao i deset najboljih destinacija medju kojima su: Bocvana, Japan, SAD, Palau, Letoniju,Australiju, Poljsku, Urugvaj, Gernland i Fidži. Nominovane su i najbolje svjetske regije: Transilvanija u Rumuniji, Zapadni Island, Valle di Vanales na Kubi,  Friuli vinarski region u Italiji, Waiheke Ostrva na Novom Zelandu, Auvergne u Francuskoj, Havaji u SAD-u, Bavarska u Njemačkoj, Kosta Verde u Brazilu i Sveta Helena – Britanske teritorije.

Kotor
Kotor

Lonely Planet godišnje izda preko 500 publikacija na osam svjetskih jezika. Ova medijska grupa obuhvata tematske publikacije o putovanjima, TV programe o svjetskim destinacijama, izuzetno posjećen portal www.lonelyplanet.com, mobilne aplikacije, kao i mjesečni magazin Lonely Planet Traveller koji izlazi na pet jezika.  Izuzetno jaka distributivna mreža ove izdavačke kuće imaće uticaja na dalju promociju Crne Gore.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije