Upitan opstanak bolnice u Meljinama

Bolnica Meljine foto Boka News

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić smatra da Vlada i resorno ministarstvo ne preduzimaju adekvatne mjere kako bi se sačuvala Bolnica u Meljinama.

Zaposleni nijesu primili tri plate, duguje se za doprinose, regrese, poreze, ali i za komunalne usluge, dobavljačima… Krajem jula 2016. godine vlasnicima, konzorcijumu, koji čine Invest banka, Atlasmont banka, Atlas Cap i Specijalna bolnica za interne bolesti “Sveti Nikola” iz Kraljeva, dostavljeno je obavještenje o raskidu ugovora, a nedugo poslije toga donijeta je i odluka da Bolnica Meljine uđe u sistem javnog zdravstva, piše Pobjeda.

“Bolnica propada iz godine u godinu i opstaje dobrim dijelom zaslugama zaposlenih. Lokalna uprava pomaže opstanku Bolnice koliko je to u našoj nadležnosti i moći. Ljetos smo im donirali dva monitora za operacionu salu, odložili smo plaćanje poreza na nepokretnosti čiji je dug oko pola miliona eura. Isto je uradilo i preduzeće Vodovod, kome bolnica za utrošenu vodu duguje oko sto hiljada eura”, kazao je Katić.

Podsjetio je da je prošlog ljeta iz Ministarstva zdravlja objašnjeno da država pokušava da se sporazumno dogovori da se ugovor sa Atlas grupom ili raskine ili nastavi, jer bi po nekim procjenama sudski proces mogao trajati pet-šest godina. U lokalnoj upravi očekuju da će o stanju u Bolnici dobiti detaljnije informacije tokom ove sedmice kada očekuju predstavnike Atlas grupe.

Bolnica Meljine

“Očekujemo uskoro razgovor i sa ministrom zdravlja, kako bi nam predočili situaciju o pravnom statusu te ustanove”, kazao je Katić.

Fond za zdravstveno osiguranje redovno izmiruje svaku fakturu, sedmično isporučuje ljekove i drugi materijal neophodan za rad zahtjevnog sistema, ali uprkos tome prihodi ne pokrivaju ni polovinu rashoda. Zbog veoma teške situacije u kojoj se nalazi ta zdravstvena ustanova, postoji velika bojazan među Novljanima da će se ona ugasiti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.