16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Učestvujte u izradi Strategije razvoja Herceg Novog za period od 2020. do 2027. godine

Panorama Herceg Novi

Opština Herceg Novi poziva sve zainteresovane da se uključe u izradu Strateškog plana  razvoja opštine Herceg Novi za period od 2020. do 2027. godine, imajući u vidu da samo cjeloviti pristup i zajedničko djelovanje svih aktera na lokalnom nivou omogućava izradu i usvajanje kvalitetnog strateškog plana, čija implementacija treba na najbolji mogući način da odgovori na buduće izazove razvoja grada.

Na sajtu Opštine objavljena je anketa u cilju prikupljanja podataka o pojedinim pitanjima koji će se koristiti prilikom izrade Strateškog plana razvoja opštine Herceg Novi u periodu do 2027. godine.

Anketu možete popuniti ovdje: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTezZzSnX2-xrEiI1NF34R2NtloZLYqpJEdyC3vbhxTWkx3w/viewform?vc=0&c=0&w=1

Kao najtransparentnija lokalna samouprava u Crnoj Gori, Opština Herceg Novi će građane uključiti u izradu ovog strateškog dokumenta, kako kroz anketu, tako i kroz planirane javne rasprave. Učešće lokalnog stanovništva biće vrijedna pomoć u realnom sagledavanju postojećeg stanja, identifikaciji svih resursa i potencijala, određivanju ostvarivog pravca razvoja grada, kao i u predviđanju mogućih problema sa kojima se suočava lokalna zajednica.

Strateški plan razvoja opštine Herceg Novi za period od 2020. do 20207. godine biće usmjeren ka savremenim konceptima održivog razvoja koji zahtijevaju inovativan pristup razvoja ekonomije uz očuvanje prirodnih resursa, ne zanemarujući osnovne vrijednosti iz tradicionalnog i istorijskog konteksta našeg grada i Boke. Velika pažnja će biti posvećena implementaciji, monitoringu i evaluaciji ove Strategije, te naknadnom ažuriranju i korekciji strateških dokumenata u narednom sedmogodišnjem periodu, ako za to bude potrebe.

Najčitanije