Učenici OŠ „Milan Vuković“ posjetili Skupštinu opštine Herceg Novi

Posjeta đaka SO HN

Tridesetak đaka šestih razreda OŠ „Milan Vuković“, u pratnji nastavnika istorije Mihaila Vučkovića, posjetilo je danas Veliku salu Skupštine Opštine Herceg Novi, gdje su ih ugostili predsjednik SOHN dr Miloš Bigović i sekretar Milovan Benderać.

Predstavnici lokalnog parlamenta objasnili su učenicima istorijat novske skupštine, ali i proces razvitka demokratije, od antičke Grčke do danas, te ulogu skupštine, odbornika i poslanika u modernom društvu.

Najmlađima su pojašnjeni pojmovi kvoruma i vrste, kao i uslovnost održavanja sjednica. Procedura glasanja u lokalnom parlamentu je takođe izložena učenicima osnovne škole, nakon čega su i sami glasali, te većinskom podrškom izglasali odluku da dobiju po hemijsku olovku Opštine Herceg Novi (28 za, 2 protiv, 1 uzdržan).

Učenici su predsjednika Skupštine pitali o načinu imenovanja na tu funkciju, potrebnom stepenu obrazovanja, kao i ovlašćenjima u kolektivnom organu odlučivanja.

Bigović je podsjetio učenike šestih razreda da vrijedno i marljivo uče, da slušaju nastavnike i roditelje, uz poruku da će se svaka dobra i zaslužena ocjena isplatiti. Naglasio je i da će Skupština opštine Herceg Novi, kao i lokalna uprava, uvijek izaći u susret najmlađima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.