7 C
Kotor

Slušaj online radio

U Stolivu održana tradicionalna manifestacija „Fešta kamelija”

Prigodnim kulturno-zabavnim programom danas je u Stolivu održana centralna manifestacija „Fešta kamelija 2018”.

Na rivi je  priređen kostmirani igrokaz koji simbolizuje donošenje prvih sadnica kamelije iz Japana u Boku,  koju su donjeli naši pomoraci prije nekoliko vjekova. U ulozi kapetana se našao Zdravko Marković koga su dočekale sa nestrpljenjem supruga i ćerka.

Divan sunčan dan i nekoliko stotina posjetilaca, koji su  dočekani uz priganice rakiju i suve smokve, uživali su u jedinstvenom ambijentu koji nudi Boka Kotorska i Stoliv. U ime domaćina i organizatora goste su pozdravili Vinko Vujović i Romeo Mihović, NVO “Kamelija” i  MZ Stoliv.

Manifestaciju je otvorila predsjednica TO Kotor Ana Nives Radović, koja je kazala da će Turistička organizacija i ubuduće podržati Feštu kamelija kao autentičnu manifestaciju.

Na plaotu ispred Doma kulture nastupili su klapa HKD “Tomislav”, KUD „Boka“, članovi plesnog kluba “Art”, recitatori poezije na temu kamelije, kao i mladi muzički talenti.

Izložba cvijetnih aranžmana kamelija koja je u petak otvorena u Shopping centru “Kamelija”, preseljena  je u Dom kulture u Stolivu gdje su posjetioci bili u prilici pogledati veoma interesantne kreacije, kao i literarne i likovne radove učenika kotorskih škola na temu kamelije.

Nagrada za najbolje uređen đardin pripala je Jadranki Đuričić iz Prčanja.

Za najljepši cvijetni aranžma proglašen je rad „Ljubavno gnijezdo“ Mladena Markovića iz Stoliva.

U sklopu manifetacije organizovani je izlet do Gornjeg Stoliva.

Stolivljani su pripremili 350 kilograma mušalja na buzaru. Sve je zaliveno sa 150 litara vina dobrim štimungom i zabavom uz taktove “Škuribande”.

U okviru manifestacije „Fešta kamelija Stoliv 2018″, juče su u Gornjem Stolivu održane likovna i literarna radionica.

Učestvovala su djeca i njihovi nastavnici iz osnovnih škola: „Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote”, „Ivo Visin” sa Prčanja, Nikola Đurković” Radanovići, područno odjeljenje Lastva Grbaljska, “Veljko Drobnjaković” Risan, područno odjeljenje Perast i učenici Osnovne škole „Orjenski bataljon iz Bijele.

Organizatori fešte su Udruženje Kamelija i Mjesna zajednica Stoliv.

Više fotografija na našoj facebook stranici.

Najčitanije