20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Portonovi svakodnevno posjećuje veliki broj turista

Portonovi

Portonovi rizort, u koji je do sada uloženo oko 470 miliona EUR, svakodnevno posjećuje veliki broj turista iz Crne Gore, ali i stranaca, saopštila je menadžerka za marketing i komunikacije, Adrijana Husić i najavila novo širenje ponude.

„Portonovi je otvorio vrata za posjetioce 1. avgusta i zaista nas raduje interesovanje, kako prvog dana tako i ovih 15-ak dana koliko je rizort u funkciji“, kazala je Husić agenciji Mina-business.

Ona je rekla da rizort svakodnevno posjećuje veliki broj posjetilaca, kako iz Crne Gore tako i regiona, ali i stranaca koji se nalaze na odmoru u Crnoj Gori.

Husić je, govoreći o dosadašnjoj realizovanoj investiciji, navela da je gradnja projekta Portonovi počela 2012. godine.

„Od tada je uloženo oko 470 miliona EUR, a kada sve faze budu završene, ukupna investicija će iznositi oko milijardu EUR“, precizirala je Husić.

Ona je podsjetila da je na samom Portonovi projektu radilo puno ljudi, u smislu izgradnje, koja se u određenim fazama nastavlja.

„Trenutno u samom rizortu, kada govorimo o pružanju usluga, radi nekoliko stotina radnika, a upravo je ovo jedan od doprinosa koji Portonovi daje razvoju i unaprijeđenju crnogorske ekonomije, jer se svakodnevno otvaranjem novih objekata otvaraju i nova radna mjesta“, kazala je Husić.

Ona je, govoreći o trenutnoj ponudi, rekla da za sada najviše pažnje privlači Portonovi plažni bar, restorani koji su trenutno otvoreni, kao i galerija Pizana koja je u funkciji.

„Kako smo i najavili, ovo je tek početak. U narednih 15 dana nas očekuju nova otvaranja i pored prvog konjak bara, naći će se i prvi belgijski pab toga tipa u Crnoj Gori. Imamo i italijansku đelateriju, a ponude restorana će se takođe širiti“, najavila je Husić.

Portonovi

Prema njenim riječima, uskoro počinje da radi i Portonovi Training studio.

„Ono na šta smo posebno ponosni jeste i prvi vrtić odnosno centar gdje će djeca moći da borave tokom dana, koji će biti uskoro otvoren, a radiće po Montesori programu“, rekla je Husić.

Portonovi će, kako je kazala, nastaviti da radi u narednom periodu i podsjetila da će rizort biti otvoren 365 dana u godini.

„Već za nekoliko mjeseci, naredne godine očekuje nas i veliko otvaranje, zajedno sa otvaranjem prvog One and Only hotela u Evropi, koji će imati 113 soba i deset brendiranih vila“, saopštila je Husić.

Ona je navela da je to dopuna i smještajnih kapaciteta koji su od velikog značaja za razvoj same turističke ponude Crne Gore.

„Trenutno Portonovi rizort ima 214 stambenih jedinica koje se nalaze na prodaji, a njih 50 se nalazi u programu izdavanja. Zainteresovani gosti takođe mogu boraviti u rizortu u nekoj od ovih 50 jedinica“, objasnila je Husić.

Ona je kazala da je sa otvaranjem rizorta počela da radi D-Marin Portonovi marina koja ima ukupno 238 vezova koji su na raspolaganju vlasnicima brodova.
„Ono što je specifično za našu marinu je da je to i granični prelaz, a uskoro očekujemo da dobije i benzinsku pumpu“, navela je Husić.

Marina se, kako je rekla, nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv, što korisnici ističu kao veliku prednost.

„Marina se nalazi u sastavu D-Marin velike porodice, preko deset marina koje se nalaze upravo u Jadranskom moru i Mediteranu i to donosi različite pogodnosti i popuste za vlasnike vezova“, zaključila je Husić.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije