8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Budvi otvoren Sajam namještaja i umjetnina

Sajam Budva

Na Jadranskom  sajmu u Budvi danas su otvorene dvije međunarodne sajamske manifestacije: 42. Sajam namještaja, opreme za dobaćinstva,  poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 12 sajam namještaja „Art Expo“.

Direktor Jadranskog sajama doc.dr Rajko Bujković, pozdravljajući prisutne, istakao je da je posebno važno što je sajamska platforma međunarodnog karaktera:

„To je značajna mogućnost za našu provredu da dodatno internacionalizuje poslovanje kada je u pitanju  drvna industrija.  Posebno želim istaći činjenicu da 36% izlagača na Jadranskom sajmu prvi put komunicira sa tržištem Crne Gore. To je značajna prilika da naše tržište konzumira nove proizvode i primijeni  nove tehnologije koje se nude u proizvodnji namještaja.

Prisustvom 84 direktnih i indirektnih izlagača iz 14 zemalja i popunjavanjem kompletnog kapaciteta Sajma, ova međunarodna manifestacija je u potpunosti ispunila naša očekivanja, a ne sumnjamo da će biti ispunjena i očekivanja naših izlagača i posjetilaca“ – kazao je Bujković.

Sajam Budva

Svečano otvarajući 42 sajam namještaja i 12. Sajam umjetnina ispred Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja,  generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić naglasio je značaj ove maniifestacije na putu daljeg razvoja drvne industrije u Crnoj Gori.

Na svečanom otvaranju nastupile su mažoretke i Gradska muzika Budve.

Najčitanije