12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička ponuda predstavlja se na sajmu „Holiday World 2017“ u Pragu

Prag sajam

Jedan od najznačajnijih centralnoevropskih međunarodnih sajmova turizma „Holiday World 2017“ održava se u Pragu, od 16 -19. februara. Turističku ponudu Crne Gore, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, predstavlja TO Kotor kao i lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Ulcinja, Herceg Novog, Tivta i Podgorice. Na zajedniĉkom štandu, koji je ove godine u organizaciji LTO Budva, prisutni su i predstavnici hotelskih preduzeća “Budvanska rivijera” , „Montenegro Stars“ i „Ulcinjska rivijera“.

 

Drugog dana sajma,17. februara, održana je press konferencija za češke medija iz oblasti turizma, među kojima: Češko udruženje turističkih novinara- Czech Travel Press-, Fine Dining Prague, Lifestyle Magazin, New Europe, Czech Wine Magazine, Press M, Nejmagazin, Zeme A Cesty, Golden Gate, Family Fresh News Magazine itd.

 

Prisutnim medijima se u ime crnogorskih predstavnika obratila Maja Liješević pomoćnik direktora Nacionalne turisticke organizacije Crne Gore, predstavljajuci cjelokupnu aktuelnu ponudu za predstojeću turističku sezonu, program kulturnih i zabavnih dešavanja, ponudu za aktivan i odmor u prirodi, i pozvala turiste iz Češke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

 

Nakon press konferencije na crnogorskom štandu priređena je degustacija crnogorskih proizvoda tokom koje su novinari imali priliku da isprobaju dio naŝih tradicionalnih specijaliteta, a od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede u neformalnoj atmosferi dobiju detaljnije informacije o specifičnostima ponude.

 

Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude češki turoperatori i turističke agencije: Kovotour plus, Vitkovice tours, Čedok, Relax Adriatic, Fischer, MH Travel, Ivanco Travel itd. Za ovu sezonu Kovotour Plus je intezivirao saradnju sa crnogorskim partnerima i uvodi čarter linije za Crnu Goru iz tri češka grada, Praga, Ostrave i Brna, po dva puta nedjeljno, u periodu od kraja maja do početka oktobra, sa aranžmanima koji se uglavnom odnose na klasični porodični program, program  za seniore i dječiji program.

 

Takođe, češka niskobudžetna aviokompanija „Smart Wings“ najavila je da će ovog ljeta u periodu od kraja maja do kraja septembra, dva puta nedjeljno, saobraćati na relaciji Prag- Podgorica-Prag.

 

Prema očekivanjima čeških turoperatora i crnogorske privrede koji su obnovili i intezivirali saradnju, sa ovog tržišta se u tekućoj godini očekuje rast turističkog prometa. 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije