10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička organizacija Tivat predstavila ponudu na sajmu turizma u Prištini

TO Tivat na sajmu u Prištini

Turistička organizcaija Tivat se predstavila na sajmu turizma i sporta „Tourism & Sport u Prištini“ koji je održan od 19. i 20. aprila u organizaciji  Ministarstva održivog razvoja i turizma u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i partnerima.

Crnogorsku delegaciju predvodio je Ćazim Hodžić, v.d. generalnog direktora Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministartstvu održivog razvoja i turizma. Hodžić je imao uvodno izlaganje na otvaranju sajma i tom prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da je broj turista sa Kosova svake godine u porastu te pozvao građane Kosova da svoje odmore provedu u Crnoj Gori. Crnu Goru je 2017. posjetilo 46.948 turista sa Kosova, odnosno 21 odsto više u odnosu na godinu ranije, koji su ostvarili 255.117 noćenja, odnosno 26.43 odsto više u odnosu na 2016.

Kada je Tivat u pitanju, u 2017. godini zabilježen je porast u dolascima i noćenjima turista sa Kosova, te je evidentirano 8740 noćenja, dok je u 2016.godini ostvareno 3818 noćenja.

TO Tivat na sajmu u Prištini

Posjetiocima je na štandu TO Tivat kroz raznovrstan propagandni materijal predstavljena ponuda za sezonu 2018. godine. Takođe, prisutni su imali priliku da se detaljnije upoznaju sa novitetima koje su u pripremi, velika ponuda aktivnog odmora u gradu, kao i bogat program dešavanja, uz cjenovnu ponudu privatnog i hotelskog smještaja.

Turistička organizacija Tivat nastavlja regionalnu kampanju na sajmu turizma u Lukavcu, a zatim ćemo se predstaviti na Beogradskom manifestu, u Skoplju, Subotici, Sarajevu, Banjaluci, kroz tradicionalnu kampanju ,,Road show”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije