Tradicionalno veče Bokeljske mornarice u petak 13.aprila

Bokeljska mornarica – foto Boka News

Tradicionalno veče Bokeljske mornarice Kotor biće održano u petak 13. aprila od 20 sati u Poslovnim centru “Vukšić” u Radanovićima.

U programu će učestvovati “Poly & Lungo mare”, grupa “Toć” i plesna grupa Bokeljske mornarice Kotor, a biće priređena tradicionalna lutrija i rulet ples.

Cijena ulaznice sa večerom je 10 eura, a mogu se kupiti u Domu Bokeljske mornarice Kotor na Pjaci od kina, svakog dana od 17 do 19 sati.

1 komentar

  1. Vema zanimljiv pojavni model izjašnjavanja Bokelj,Bokelji ovovremeno se eksplatiše u najružnijem i najprostijem obliku.Česta prepucavanja ,pokušaji da se posebnost visoko moralnog i tradicionalnog,lišenog potenciranja naciona a svakako usko povezano sa vjerom dokumentalistički preformuliše i zloupotrebi ostavilo je traga na ovoj vjekovnoj i istorijskoj najznačajnijoj skupini,udrugi,društvu.Do skora zaboravljena,ostavljena bez značaja postade oružje u podizanju nacio tenzija,historijskih polemično nemuštih tumačenja.Bokeljska mornarica,Bokelji nisu suštinski nikad prpadali matricama škrtih prisvajanja,usvajanja,prisajedinjenja,niti ambijentalno,niti ideološki.Kao okupacija najljepšeg fjorda svakojakim,tako i ovu plemenitu udrugu u poslednjem periodu okupiraše znani i neznani.Sve je to ipak plod naše slabosti dragi Bokelji,Bokelji po intetesu,Bokelji po zadatku,i Bokelji u pokušaju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.