13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tomi Hilfiger i vlasnik „Dallas Cowboys-a“ boravili u Dobroti i Tivtu

Hilfigerova jahta ispred hotela Forza Mare

Vlasnik najčuvenijeg  i najtrofejnijeg kluba američkog fudbala „Dallas Cowboys“ iz Dalasa u Tekstasu, Džeri Džouns, boravi  u Boki Kotorskoj gdje je sinoć bio gost luskuznog malog hotela „Forza Mare“ u Kotoru. Iz menadžmenta tog hotela koji pripada poznatoj kotorskoj ugostiteljskoj porodici Joketić, danas nisu željeli zvanično ni da potvrde, ali ni da demantuju informaciju da je Džouns, jedan od najpoznatijih i najbogatijih amerilkih  biznismena – 70.na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi svijeta, boravio u njihovom hotelu. Ipak, fotografije objavljene na instagram profilu kompanije Forza Hotels, potvrđuju da je Džouns bio u hotelu Forza Mare.

Džouns je u biznis krenuo baveći se ugostiteljskom i osiguranjem, da bi 1989. za 140 miliona dolara kupio „Dallas Cowboys-e“ i pretvorio taj klub, kao i cijelu NFL ligu američkog fudbala u pravu „fabriku para“ kroz brojne sponzorske i ugovore sa TV kućama za ekskluzivno praćenje utakmica tog u SAD, najpopularnijeg sporta. On je u SAD svojevrsna sportsko-poslovna ikona, a njegovo lično bogatstvo procjenjjje se na preko 5 milijardi dolara, dok sam klub „Dallas Cowboys“ vrijedi oko 4 milijarde i smatra se najvrijednijim sportskim kolektivom na svijetu.

Džouns inače, u Boki odmara na svojoj novoj impresivnoj 225 miliona dolara vrijednoj superjahti „Bravo Eugenia“ sa kojom je doplovio iz Grčke. Jahta je juče bila na sidru pred Orahovcem, a danas će, kako nezvanično saznajemo, uploviti i kraće se zadržati u marini Porto Montenegro u Tivtu.

Jerry Jones sa vlasnikom Forza Hotelsa Bojanom Joketicem

Pored američkog milijardera, gost hotelaq Forza Mare prekjuče je bio i čuveni modni kreator Tomas Jakob Huilfiger, osnivač i glavni kreator u modnoj kući Tommy Hilfiger. Ovaj poznati modni kreator je ujedno i jedan od bliskih prijatelja američkog predsjednika Donalda Trampa i njegiove supruge Melanije,

Hilfiger je inače, u Boku stiogao luksuznom 97 metara dugom suoperjahtom „Faith“ koja je bila usidrena pod Kotorom dok je on večerao u hotelu Forza Mare. Hilfigerova jahta danas je kraće boravila u Porto Montebegru u Tivtu, nakon čega je isplovila iz Boke.

Izvor:S.L

Najčitanije