14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat predstavila ponudu na sajmu turizma u Berlinu i Moskvi – nove avio linije dovode dodatne goste

Turistička organizacija Tivat ovog mjesecaje predstavila ponudu grada Tivta na dva značajna sajma turizma,,ITB” u Berlinu koji se održavaood 7. do 11. marta i ,,MITT” u Moskvi od 13. do 15. marta 2018.godine.

Predstavnici TO Tivat na oba sajmasu nastupiliu u sklopu prezentacije Nacionalne Turističke organizacije zajedno sa drugim LTO primorja i Podgorice, kao i sa ostalom turističkom privredom CG,  a od privredegrada Tivta bili su prisutni takođe i predstavnici hotela visoke kategorije „Regent Porto Montenegro“, i „The Chedi Luštica Bay” u na Berlinskom sajmu, kao i predstavnici,,La Roche” hotela na sajmu turizma u Moskvi.

Turistička organizacija Tivat nudila je bogat izbor promotivnog materijala koji je privukao mnogobrojne posjetioce. Najviše interesovanja posjetioci su pokazali za visoko kategorisane hotele u Tivtu, a TO Tivat je za inostrana tržišta pripremila objedinjen katalog hotelskog smještaja sa cjenovnicima za 2018.godinu u okviru kojeg su se posjetioci mogli informisati i o brojnim ponudama jako kvalitetnog privatnog smještaja. Na Berlinskom sajmu individualni turisti su tražili informacije o kampovima, dok su tur.agencije većinom  bile  zainteresovane za hotele niže kategorije.

Na sajmu turizma u Moskvi, gdje turisti iz Rusije zauzimaju značajno mjesto među tri vodeća,u posjetama grada Tivta, pokazano je najviše interesovanja za ponudu izletničkog turizma i aranžmana, u prosjeku za period boravka od 5- 7 dana. Naši interpretatori, koji su na štandu TO Tivat davali informacije na ruskom jeziku, dijelili su posjetiocima i mape grada, pješačkih staza, kao i update verziju aktuelnog Gastro kataloga.

Inače, sa ovog prostora koje je ujedno i omiljena destinacija za odmor ruskih turista bilježimo povećanje u broju dolazakaza 32 %, kao i 26 % više ostvarenih noćenja u odnosu na 2016.godinu.

Pozitivne informacije stižu od i nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlines-a, koji ove godine najavljuje povećan broj letova iz Moskve i Sankt Peterburga ka Tivtu, u periodu od 25.marta do 28.oktobra, gdje će od 1.juna do 30. septembra letove obavljati svakodnevno i do 3 puta. Takodje 10 ruskih avioprevoznika najavljuje i dodatne  rotacije ka Crnoj Gori tokom ljetnje turističke sezone, u periodu od 26. maja do 30. septembra.

Kada su u pitanju konekcije sa njemačkim tržištem, Montenegro Airlines pored već postojećih linija za Frankfurt i Dizeldorf, uvodi nove linije iz Tivta za Lajpcig i Minhen. Niskobudžetna avio kompanija Wizz Air leti za Memingen, a Ryan Air za Berlin, preko cijele godine i to dva puta nedeljno. Takođe imamo informaciju da je Njemačka avio kompanija Lufthansa zainteresovana da otvori cjelogodišnju redovnu liniju iz Frankfurta odnosno iz Minhena za Tivat.

Sa ovog tržišta takođe bilježimo povećenje od 29 % u broju dolazaka njemačkih turista koji su ostvarili 11 % više noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Najčitanije