4 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat: Mattern željela da vidi Solila

Solila

Turistička organizacija Tivat se na inicijativu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a u cilju što kvalitetnijih promotivnih aktivnosti Tivta na području Njemačke, uključila u medijsku posjetu Crnoj Gori novinarke Sabine Mattern.

Novinaraka će o Tivtu  i Crnoj  Gori uopšteno, pisati za medije koji pretežno obuhvataju širi region Berlina i Hamburga, Saarbrücken, Potsdam, Köln (Berliener  Morgenpost, Hamburger Abendblatt, Sararbrücker Zeitung, Potsdamlife, Fernweh.de).

Sabina Mattern  je sa već konkretnim zahtjevom tražila da se u programu posjete uključi Bokokotorski zaliv, a jedan od zahtjeva je bio i upoznavanje sa bokeljskom kulturom baštinom, običajima i tradicionalnom kuhinjom.

Mattern je izrazila želju da posjeti zaštićeni rezervat prirode Solila, te joj je Turistička organizacija Tivat izašla u susret i zajedno sa predstavnicima JPMD organizovala posjetu Solilima.

Ispred Turističke organizacije Tivat novinarki je uručen i prigodan poklon u vidu reklamnog i propagandnog materijala o našem gradu, a posjeti je pored predstavnika TO Tivat i JPMD prisustvovao i dr Andrej Sovinc, koordinator Morskog dobra na revitalizaciji tivatskih Solila, predhodno dugogodišnji direktor ,,Sečoveljske Soline” u Sloveniji, koji na tivatskim Solilima kao konsultant pomaže u obnovi tamošnje hidromreže kanala i bazena za sakupljanje soli.

Najčitanije