12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Herceg Novi ugostila turoperatore iz Italije

Italijanski turoperatori u HN

Turistička organizacija Herceg Novi prethodnih dana je bila domaćin grupi od 26 predstavnika turističkih agencija iz Italije. Gosti iz Italije, predstavnici turoperatora iz Rima, Napulja, Barija i Lećea, četiri dana su boravili u Crnoj Gori. Prije posjete našem gradu turoperatori iz Italije predvođeni Alesandrom Santeliom(Alessandro Santelia), predsjednikom agencije Go4Sea koja je i organizator posjete sa italijanske strane, obišli su Ulcinj, Bar, Skadarsko jezero, Budvu, Kotor i Perast.

„Izuzetno smo zadovoljni ovom posjetom. Ja volim Herceg Novi u koji sam često dolazio i po meni je on jako interesantan za vansezonske aranžmane, jer mi planiramo da našim klijentima u Italiji nudimo grupne turističke programe za šta je ovaj grad kao stvoren sa svojim zaleđem i pozicijom“, kazao je Santelia i najavio ponovni dolazak u septembru kada će se razmatrati preciziranje aranžmana za vansezonske turističke ponude.

„Herceg Novi ima specifičnost ponude za kombinovane izlete i više ugođaja u jednom danu, poput aktivnosti koje podrazumjeva boravak na moru a potom odlazak na pješačke, biciklističke ili planinarske ture padinama Orjena“, kazao je Santelia i pohvalio kapacitete hotela Sun Resort u kojem je organizovan zajednički ručak i poslovni sastanak sa predstavnicima agencije Kompas Montenegro koja je sa crnogorske strane i organizator cijele posjete.

„Emitivno tržište sa kojeg dolaze naši današnji gosti je dodatno interesantno jer iz Rima postoji redovna avionska linija za Podgoricu, a u julu počinje i čarter let Napulj – Bari – Podgorica, tako da se time povećava interesantnost toga dijela Italije“, objašnjavaju iz agencije Kompas Montenegro.

TO HN je predstavnicima italijanskih turoperatora obezbjedila obilazak starog grada i vožnju brodom do Žanjica i Mamule.

Najčitanije