12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Herceg Novi – počinje realizacija projekta turističke signalizacije

Herceg Novi

Popravku postojeće i postavljanje nove turističke signalizacije u Herceg Novom počeće danas, a rok za završetak radova je 45 dana, do 1. februara 2018. godine.

Projekat popravke postojeće i postavljanje nove turističke signalizacije pokriva urbanu zonu Herceg Novog i poluostrvo Luštica, a cijena izvođenja radova je 24.474, 49 eura i podrazumjeva garanciju od 10 godina.

Projektno rješenje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, a zasniva se na postavljanju turističke signalizacije na značajnim ulaznim pravcima u grad kao i na mjesta pogodna za pružanje informacija o turističkim lokacijama.

Nova signalizacija koja je u nadležnosti Turističke organizacije, a čija realizacija počinje danas, će biti dvojezična, na našem i engleskom jeziku i u skladu sa svim važećim internacionalnim standardima i propisima, a podrazumjeva više od 600 znakova  postavljenih na oko 150 lokacija predviđenih projektom.

Radove će izvoditi firma Alfa poject DOO Podgorica koja je bila najpovoljnije rješenje na otvorenom postupku javne nabavke Turističke organizacije Herceg Novi.

Za iduću kalendarsku godinu planirano je raspisivanje nove javne nabavke za turističku signalizaciju na lokacijama duž rivijere i u zaleđu Herceg Novog.

Najčitanije