17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Budva u Londonu na WTM

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je turističku ponudu budvanske rivijere na najznačajnijoj međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM), koja se održala od 2. do 5. novembra u Londonu.

Tokom sajma drzavni sekretar i direktorica NTOCG održali su sastanake sa turoperatorima i predstavnicima medija (BBC, Lonely Planet, CNN, Euronews i dr). U razgovorima sa partnerima posebno je istaknuto da medijske aktivnosti predstavnika velikih projekata u našoj zemlji, kao što su Luštica Bay, Porto Montenegro, Dukljanski vrtovi, Aman rizort i druge investicije cija je realizacija u toku, utiču na rast interesovanja turista za našu zemlju, kao i na ukupno poboljšanje imidža Crne Gore kao turističke destinacije u Velikoj Britaniji.Takodje, bolja avio povezanost sa ovim trzistem, pored ostalih aktivnosti, utice na rast turistickog prometa.

Drugog dana trajanja sajma na crnogorskom štandu je organizovan „Happy Hour“ gdje su partneri iz Velike Britanije i Crne Gore imali priliku da u neformalnom okruženju uspostave bolje kontakte i saradnju. Crnogorski štand su tokom ovog događaja posjetili i predstavnici Ambasade Crne Gore u Londonu. Štand su posjetili i predstavnici kompanije Winning Moves koji su najavili novo izdanje popularne društvene igre Monopol sa motivima iz Crne Gore.

Na štandu Crne Gore, pored TO Budve, svoju ponudu predstavile su lokalne turističke organizacije Bara, Herceg Novog, Kotora, Podgorice, Cetinja, hoteli HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, “Beppler and Jacobson”,“The Queen of Montenegro” i „Palmon Bay Hotel & Spa“.

World Travel Market u Londonu je jedan jedan od vodećih globalnih događaja za svjetsku turističku industriju, koji je ove godine okupio oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i preko 2 000 predstavnika medija.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije