20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu odmara 648 gostiju, šest posto više…

Tivat – foto Milan Grbic

U svim vidovima registrovanog smještaja na području Tivatske rivijere trenutno boravi ukupno 648 zvanično prijavljhenih turista, što je 6 odsto više nego na isti dan prošle godine – saopštila je juče Turistička organizacija najmanjeg grada u Boki.

Svi turisti koji sada borave u Tivtu su iz inostranstva, a nema gostiju iz Crne Gore. U hotelima boravi 95 gostiju, dok  su u privatnom smještaju 553 posjetioca.

ReLOaD projekat

Opština Tivat i projekat ReLOaD prirediće 5. i 6. marta u tom gradu za nevladine organizacije iz Tivta i sa teritorije Crne Gore obuku pod nazivom ,,Upravljanje projektnim ciklusom”.

Obuka se održava u sklopu regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). Kako je saopšteno iz Sekretarijata za kulturu i druptvene djelatniosti Opptine Tivat, obuka ima za cilj da pomogne zainteresovanim NVO da se što bolje pripreme za pripremu i vođenje projekata kojima bi aplicirali na ReLOaD konkurs. Realizacija tog konkursa počela je 1. februara 2017. godine u šest zemalja ovog regiona, i trajaće tri godine.

ReLOaD je finansiran od strane Evropske unije iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i pet lokalnih samouprava koje su obuhvaćene programom. U fokusu projekta je jačanje partnerstava između lokalnih samouprava i civilnog društva na području Zapadnog Balkana primjenom modela transparentnog projektnog finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave, usmjerenog ka većem građanskom učešću u procesima donošenja odluka i unapređenju pružanja usluga u lokalnim zajednicama. Projektne aktivnosti koje će se realizovati u Crnoj Gori odnose se na jačanje kapaciteta pet lokalnih samouprava koje su odabrane za učešće u projektu (Pljevlja, Nikšić, Podgorica, Tivat, Kotor).

Najčitanije