17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćanka Irma Omeragić osvojila Porto Montenegro stipendiju

Irma Omeragic – stipendista Porto Montenegra

Stipendiju u vrijednosti od 25.000 eura, za studiranje na američkom koledžu RIT Croatia, koju i ove godine dodjeljuje Porto Montenegro, nakon tri kruga selekcije više od 20 kandidata iz Crne Gore, dobila je osamnaestogodišnja Tivćanka Irma Omeragić.

Omeragićeva, koja je upravo završila četvrti razred SMŠ „Mladost“ u Tivtu, prvu studentsku godinu pohađaće na preddpiplomskim studijama International Hospitality and Service Management u Dubrovniku, a osim stipendiranja, biće u mogućnosti da stručnu praksu završi u kompaniji Adriatic Marinas.

Nakon prošlogodišnje uspješne saradnje, bilo nam je izuzetno zadovoljstvo da nastavimo saradnju sa Porto Montenegrom. Kao što uvijek naglašavamo, ulaganje u znanje i kvalitetan kadar je imperativ za uspjeh, posebno kada se radi o razvoju uslužnog sektora. Prošlogodišnja pobjednica, Jovana Ivanović, pokazala se kao idealan izbor, te je svojim uspjehom i zalaganjem tokom prve godine studija u potpunosti opravdala očekivanja, kako nas na RIT Croatia, tako i Porto Montenegra. Ne sumnjamo da će i Irma nastaviti istim ritmom, te se kroz četiri godine studija na RIT Croatia oblikovati u uspješnu, mladu poslovnu ženu u području turizma i hotelijerstva. Ove smo godine primjetili porast interesa za prijave za punu stipendiju Porto Montenegro i iz drugih krajeva Crne Gore. Smatramo da je to odličan dokaz renomiranosti same kompanije Adriatic Marinas, koja važii kao poželjan poslodavac i dobar primjer ostalima, a ujedno je to i dokaz akademskog ugleda kojeg ima RIT Croatia. Kao i lani, izbor je bio težak, ali to smatramo pozitivnom situacijom jer dokazuje da se na natječaj ovakve vrste prijavljuju kvalitetni i ambiciozni mladi ljudi koji su željni znanja i novih izazova“, izjavio je Don Hudspeth, predsjednik i dekan američkog koledža RIT Croatia.

Smatram da je ovo jedinstvena prilika za moje dalje usavršavanje, sticanje iskustva i odskočna daska za obrazovanje i uspješnu karijeru. Ono sto bih izdvojila kod RIT-a jeste pozitivna energija koja vas motiviše za davanje ličnog maksimuma za što boljim rezultatima. Srećna sam što ću od septembra biti dio takve zajednice i što sam dobila šansu da predstavim predivna iskustva stečena sezonski radom u Porto Montenegru tok sam bila srednjoškolka, kao i svoj grad i Crnu Goru u najboljem svijetlu, istakla je stipendistkinja Irma Omeragić.

Uspjeh, komunikativnost i dobro poznavanje engleskoj jezika, vannastavne kao i lični stavovi, analitičko razmišljanje, ambicioznost, kao i pokazana odgovornost, samo su neki od razloga zašto je baš Irma Omeragić prošla intenzivan proces regrutacije sa ostalim kandidatima: od pisanja eseja na temu preko intervjua sa predstavnicima RIT-a u Dubrovniku, do razgovora sa top menadžmentom kompanije Adriatic Marinas.

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih koledža u SAD-u. U Hrvatskoj je ovaj koledež prisutan 20 godina i to kroz RIT Croatia i kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku: International Hospitality and Service Management, International Business i Information Technology.

Program International Hospitality and Service Management je prvi program koji je uveden na RIT Croatia i idealan je za one koji razmišljaju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili uopšte, uslužnom sektoru.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije