11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćanin Aleksandar Filip najmlađi na 18. Splitskom polumaratonu

Aleksandar Filip na 18. Splitskom polumaratonu

Ni snježne pahulje ni hladnoća, protekle nedjelje  nisu omele održavanje ovogodišnjeg, 18. po redu Splitskog polumaratona, manifestacije sportskog i humanitarnog karaktera koju organizuje Maraton klub Marjan.

Preko 2000 učesnika iz 40 zemalja istrčalo je 21 kilometar dugu rutu na najpoznatijem maratonu u regionu, a među njima i Tivćanin Aleksandar Filip.

Sat vremena prije starta počeo je da pada snijeg prvi put na dan Splitskog polumaratona.  Temperatura oko nule, ali svi učesnici oduševljeni.

Startovao je i Tivćanin Aleksandar, na najdužu trku do sada, svjestan činjenice da ispisuje stranice istorije sporta u Crnoj Gori. Kilometri su prolazili, a tempo od 7 min/km je bio konstantan.

Od Splitske rive, kroz Marmontovu ulicu, pored Sv.Grgura Ninskog, Dioklecijanova palata, pa bulevarom do Pujanke, okret prema vojnoj luci Lora i zatim utrčavanje na stadion Poljud – jedan krug atletskom stazom i izlazak, pravo prema park-šumi Marjan.

Porodica Filip iz Tivta – Aleksandar Filip na 18. Splitskom polumaratonu

Kilometar je 14-ti… još 7….staza uz more a borova šuma ublažava buru koja nosi pahulje snijega. Nakon šume ostalo je još 2 km koja su mu poznata od prošle godine kada je trčao humanitarnu trku na 5 km. Zadnjih 500 m čuje se voditelj sa rive koji najavljuje Alekov dolazak. Trenutak u kome su krenule suze članovima njegove porodice i navijačima. Alek širi zastavu Tivta i poslednjih 200m s njom trči i ulazi u cilj.

San je ostvaren, 21 kilometar je iza njega, uspomena i još jedno saznanje da se vrijedno treniranje isplatilo.

Aleksandar Filip na 18. Splitskom polumaratonu

Tivat može biti ponosan na njega, kao i na njegovu porodicu.

Aleksandar Filip na 18. Splitskom polumaratonu

Aleksandrov  brat David (10) je učestvovao na humanitarnoj trci na 5 km na kojoj je bilo 255 takmičara. Zauzeo je 6 mjesto u kategoriji do 16 godina.

 

Najčitanije