Tivćanin Aleksandar Filip najmlađi na 18. Splitskom polumaratonu

Aleksandrov brat David šesti u kategoriji do 16 godina

Aleksandar Filip na 18. Splitskom polumaratonu

Ni snježne pahulje ni hladnoća, protekle nedjelje  nisu omele održavanje ovogodišnjeg, 18. po redu Splitskog polumaratona, manifestacije sportskog i humanitarnog karaktera koju organizuje Maraton klub Marjan.

Preko 2000 učesnika iz 40 zemalja istrčalo je 21 kilometar dugu rutu na najpoznatijem maratonu u regionu, a među njima i Tivćanin Aleksandar Filip.

Sat vremena prije starta počeo je da pada snijeg prvi put na dan Splitskog polumaratona.  Temperatura oko nule, ali svi učesnici oduševljeni.

Startovao je i Tivćanin Aleksandar, na najdužu trku do sada, svjestan činjenice da ispisuje stranice istorije sporta u Crnoj Gori. Kilometri su prolazili, a tempo od 7 min/km je bio konstantan.

Od Splitske rive, kroz Marmontovu ulicu, pored Sv.Grgura Ninskog, Dioklecijanova palata, pa bulevarom do Pujanke, okret prema vojnoj luci Lora i zatim utrčavanje na stadion Poljud – jedan krug atletskom stazom i izlazak, pravo prema park-šumi Marjan.

Porodica Filip iz Tivta – Aleksandar Filip na 18. Splitskom polumaratonu

Kilometar je 14-ti… još 7….staza uz more a borova šuma ublažava buru koja nosi pahulje snijega. Nakon šume ostalo je još 2 km koja su mu poznata od prošle godine kada je trčao humanitarnu trku na 5 km. Zadnjih 500 m čuje se voditelj sa rive koji najavljuje Alekov dolazak. Trenutak u kome su krenule suze članovima njegove porodice i navijačima. Alek širi zastavu Tivta i poslednjih 200m s njom trči i ulazi u cilj.

San je ostvaren, 21 kilometar je iza njega, uspomena i još jedno saznanje da se vrijedno treniranje isplatilo.

Aleksandar Filip na 18. Splitskom polumaratonu

Tivat može biti ponosan na njega, kao i na njegovu porodicu.

Aleksandar Filip na 18. Splitskom polumaratonu

Aleksandrov  brat David (10) je učestvovao na humanitarnoj trci na 5 km na kojoj je bilo 255 takmičara. Zauzeo je 6 mjesto u kategoriji do 16 godina.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.