Tivćani se žale na tužilaštvo, katastar i opštinu

Opština Tivat

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković, boravio je danas sa saradnicima u Tivtu gdje je razgovarao sa građanima koji smatraju da su im povrijeđena ljudska prava i primao njihove pritužbe.

Tivćani su pokazali dosta intersovanja za neposredni kontakt sa obudsmanom, pa je Baković tako danas samo za prvih sat vremena rada sa strankama, primio sedam građana.

“Naš je cilj da instituciju ombudmsana približimo građanima i da im omogućimo da u neposrednom kontaktu iznose problem i podnose pritužbe. Na godišnjem nivou 2014. iz Tivta smo imali deset obraćanja instituciji Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, 2015. i 2016. godine po 11 obraćanja, dok smo lani iz Tivta imali blagi rast pritužbi jer nam se obratilo 18 građana”- kazao nam je Baković.

Najveći broj tih pritužbi odnosio se na povredu prava djeteta, povredu prava na imovinu i mirno uživanje imovine, povredu odredbi zakona o zaštiti od diskriminacije, ili prava na suđenje u razumnom roku. Tivćani su se, prema navodima obudsmana, proteklih godina najčešće žalili na rad nekih organa Opštine, postupanje Tužilaštva i rad nekih od organa državne uprave.

Kancelarija obudsmana će sutra i prekosutra za “Dane Zaštitnika ljudskih prava i sloboda” prirediti u Kotoru, a prijem građana biče upriličen u hotelu “Cattaro” 27.februara od 11 do 15 sati, odnosno 28.februara od 10 do 14 časova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.