16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski vatrogasci dobili novu opremu

Sa uručenja nove opreme pripadnicima SZS Tivat

Preduzeće „Vatrooprema“ iz Podgorice koje je kao najpovoljniji ponuđač izabrano na tenderu što ga je Opština raspisala prošle godine, isporučilo je danas Službi zaštite i spašavanja Opštine Tivat (SZS) ukupno 13 kompleta nove lične vatrogasne opreme. Uručenju opreme ukupne vrijednosti 20 hiljada eura, prisustvovali su potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar (SD) i vlasnik i direktor „Vatropreme“ Milan Đurišić.

Istakavši da je 13 pripadnika SZS dobilo po najsavremeniji komplet lične opreme koji čine zaštitna jakna, pantalone, čizme, šljem, rukavice, potkapa i zaštita za vrat, komandir SZS Zoran Barbić je naglasio da je time kompletirano opremanje čitavog sastava SZS koji će sada na sve intervencije izlaziti u opremi prilagođenoj svim evropskim standardima.

„Imamo odličnu saradnju sa našim osnivačem – Opštinom Tivat koja se trudi da izađe u susret svim našim potrebama. Pored redovnih aktivnosti, trenutno smo fokusirani i na pripreme za predstojeću ljetnju požarnu sezonu, a istovremeno se odvija i kontinuirana obuka našeg ljudstva, kao i dijela službenika obezbjeđenja marine Porto Montenegro kojima držimo protivpožarne kurseve“- istakao je Barbić.

Vlasnik „Vatroopreme“ Milan Đurišić pohvalio je dobru saradnju te firme sa SZS i Opštinom Tivat kojima je i ranije isporučivana specijalna oprema za vatrogasce, dok je potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar kazao da će lokalna uprava i dalje nastojati da ličnu i tehnilku opremu i uslove rada SZS dovede na najveći mogući nivo.

„Ulaganjem ovih 20 hiljada eura, uz ličnu opremu nabavljenu ranije, obezbjedili smo da kompetan operativni  sastav SZS ima propisanu i najkvaliteniju moguću ličnu zaštitnu opremu, usklađenu sa evropskim standardima. SZS svakako zaslužuje da joj Opštiina obezbjedi najbolje moguće uslove za rad, jer se ovi ljudi bave veoma opasnim ali nadasve humanim poslom, značajnim za sve građane.“- zaključio je Maslovar.

Danas dvije intervencije

Prije nego što su doibili novu opremu, pripadnici SZS imali su juče dvije intervencije. Prvo je oko 10.30 sati izbio požar na dimnjaku jedne od kućća u naselju Vrijes. Brzim intervencijom 8 vatrogasavca sa dva protivpožarna vozila, spriječenoi je da se vatra proširi i zahvati potkrovlje, pa je sve prošlo samo sa minimalnom štetom. Isto se desilo i oko podneva , kada se, najvjerovatnije zbog kvara na instalacijama, zapalio automobil „opel astra“ novosadskih tablica, parkiran kod malog parka na Trgu Dara Petkovića u centru grada. Na automobilu je takođe pričinjena samo manja materijalna šteta.

Izvor:S. L.

Najčitanije