7 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski hotel Regent ušao u veliki međunarodni lanac

Hotel Regent
Hotel Regent

Formosa International Hotels Corporation (FIH), u okviru koje posluje Regent Hotels and Resorts, objavila je juče da je potpisala ugovor o prisajedinjavanju sa renomiranom Intercontinental hotelskom grupom (Inter Continental Hotels Group).

Pod navedenim ugovorom, IHG preuzima većinski paket akcija u lancu Regent – saopšteno je danas iz hotela Regent Porto Montenegro u Tivtu.

Taj kao i svi postojeći Regent hoteli u svijetu  će se pridružiti IHG-ovom globalnom onlajn rezervacionom sistemu i programima lojalnosti što će doprinijeti do rasta prodaje i profita. Ovaj sporazum ima za cilj dalju međunarodnu ekspanziju hotelskog lanca Regent Hotels & Resorts.

“Regent je sinonim za globalni luksuzni brend sa dugom istorijom i tradicijom besprekorne usluge za sve goste. Udruživanje sa IHG-om, jednom od najvećih i najrespektabilnih hotelskih menadžment kompanija unaprijediće Regent brend na ovoj već dobro utvrđenoj svjetskoj platformi i na globalnom nivou”- izjavio je Steven Pan, predsjednik grupacije FIH.

Ovim povodom Keith Barr, izvršni direktor IHG-a kazao je: “Regent je odličan dodatak IHGovom portfoliju brendova kao jedan od pionira u definisanju hotelskog luksuza u Aziji i širom svijeta. Vidimo jasnu i realnu mogućnost da nadalje razvijamo ogroman potencijal lanca Regent i ubrzamo njegov globalni rast.”

Zanimljivo je da će jedan od prvih koraka u okviru saradnje biti rebrendiranje hotela InterContinenta Hotela Hong Kong, nekada slavnog pod imenom Regent Hong Kong. Ovim se se želi vratiti stara slava ikoni luksuza ‘azijskog tigra’. Povratak ovog hotela pod “zastavu” Regenta simbolično će označiti ponovno sticanje slave Regent brenda karakteristične za njegovo zlatno doba ekspanzije osamdesetih godina prošlog vijeka.

FIH je vodeća azijska ugostiteljska menadžment grupacija koja obuhvata 18 hotela, rizorta i rezidencija u 6 zemalja svijeta kroz brendove Regent, Silks Palace, Wellspring by Silks i Just Sleep Hotel & Resorts. Ova organizacija vodi i 8 nagrađivanih restorana. IHG grupacija je globalna organizacija sa širokim portfoliom hotelskim brendova, uključujući InterContinental Hotels & Resorts, Kimpton Hotels & Restaurants, Hotel Indigo, EVEN Hotels, HUALUXE hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, Holiay inn, Holiday Inn Express, Holiday Inn Club Vacations, Holiday Inn Resort, avid hotels, Staybridge Suites and Candlewood Suites. IHG iznajmljuje, upravlja ili posjeduje preko 5.300 hotela i skoro 800.000 soba u skoro 100 država svijeta sa oko 1.700 hotela koji su u najavi i ili izgradnji. Ova grupacija zapošljava preko 375. 000 ljudi globalno.

Najčitanije