17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska Akcija nastavlja polemiku sa DPS-om oko opraštanja 5,6 miliona eura komunalija

Kompjuterski prikaz sjeverozapadnog dijela Porto Montenegra
Kompjuterski prikaz sjeverozapadnog dijela Porto Montenegra

Predsjednik OO DPS i potpredjsenik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac počinio je političko i moralno samoubistvo – ocijenila je danas Tivatska Akcija (TA), reagujući na saopštenje Kusovca koji je odluku lokalnog DPS da Opština Tivat oprosti Porto Montenegru ukupno 5,6 miliona eura komunalija, nazvao “ugovornom obavezom” i pravno valjanim poslom lokalne uprave.

Iako Opština nije bila potpisnik ugovora o prodaji Arsenala koji su 2007. sklopili Vlada i Adriatic Marinas, Kusovac je odluku o otpisu duga nazvao “vizionarskom” jer po njemu Tivat ima ogromne direktne i indirektne koristi od Porto Montenegra. On je sve kritike na račun takvog postupka odbornika DPS i vrha lokalne uprave ocijenio “politički motivisanim insinuacijama” i kritičare nazvao “pomućenim umovima” i “neodgovornim, populističkim i antidržavnim opozicionim subjekatima”.

“Kusovac je autor najjadnijeg i najtragikomičnijeg pokušaja skretanja s teme i medijskog spinovanja koje smo do sada vidjeli. Nema vajde od tog posla, g. Kusovče! I đaci prvaci u Tivtu znaju da su opštinski čelnici i odbornici DPS-a – po naređenju svojih gospodara iz Podgorice – napisali i usvojili protivzakonitu odluku kojom se od budžeta Opštine i građana Tivta otima 5,6 miliona eura prihoda, a sve to bez ikakvog pravnog uporišta, uz kršenje brojnih zakona i uz tešku zloupotrebu SO Tivat.Svi to znaju u Tivtu, i svi su zaprepašćeni što ste sve spremni da učinite zbog ličnog interesa i straha od nadređenih. Čak i članovi i glasači vaše partije koji nisu učestvovali u ovom sramnom poslu, ne ustručavaju se da iskažu svoje zgražanje gdje god se sretnemo po gradu, peru ruke od svih vas, a mnogi i likuju što ste počinili političko i moralno samoubistvo”- poručila je juče TA Kusovcu, ističući da su od njega, gradobačelnice dr Snežane Matijević i odborničkog kluba DPS “javno oprali ruke i vaši koalicioni partneri” SD i HGI, kao i glavna administratorka Opštine Marija Sijerković (DPS).

“Što je najgore i najironičnije – od vas su javno oprali ruke i oni koji su vam naredili da sve ovo uradite: Vlada CG, i to (zamislite dodatnog sarkazma!) preko Vašeg bratstvenika Srđana Kusovca, savjetnika za medije”- naglašava TA upozoravajući Matijevićku i sve odbornike DPS koji su glasali za usvajanje odluke o davanju saglasnosti na ugovir o otpisu duga Porto Montenegru da Kusovac “iako je jedan od glavnih arhitelata te odluke”, nije njen formalni potpisnik.

“S obzirom da je na funkciji potpredsjednika Opštine, Kusovac nije učestvovao u usvajanju Odluke, niti je na njemu da  potpiše Ugovor. Dakle, od svih učesnika ove afere – on jedini formalno-pravno ni za što nije odgovoran! Dok će odbornice i odbornici DPS-a i predsjednica Opštine Snežana Matijević (ukoliko potpiše Ugovor) morati kad-tad da snose krivičnu odgovornost za ono što su uradili, Kusovac, barem sa te strane, može mirno da spava”- ističe TA.

“Najžalosnije od svega je što ste Vi, za razliku od nekih Vaših partijskih kolega, mogli mnogo bolje od ovoga na što ste pristali. Prvo ste g.Kusovče, pristali da budete akter  onakvih „fer“ i „regularnih“ izbora, pa na u istoriji Tivta nezapamćeno partijsko zapošljavanje kojim se korumpiraju ljudi i uništava budžet grada; onda ste pristali da budete apologeta i zagovornik privatizacije Aerodroma Tivat. Na kraju tunela, stigli ste i do ove veleizdaje Tivta”- ocijenila je TA, pozivajući Kusovca da “ako želi da sebe ikad više s mirom pogleda u ogledalu”,  vrati člansku kartu DPS i javno se pokaje.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije