Tivat – ugradiće mini solarnu elektranu na krovu lokalne uprave

Mini solarna elektrana će preko solarnih panela, obezbjeđivati dodatnu količnu električne energije

Opština Tivat

Opština Tivat potpisala je ugovor za izradu glavnog projekta fotonaponske elektrane na ravnom krovu zgrade lokalne uprave Tivta, sa podgoričkom kompanijom „Sienersys“.

Posao je vrijedan 3.900 eura, a Podgoričani imaju rok od 30 dana da završe projekat mini-elektrane koja će preko solarnih panela, obezbjeđivati dodatnu količnu električne energije za potrebe zgrade Opštine.

Elektrana je snage 30kWp, a planirano je da bude instalirana na način da kada njena proizvodnja bude nadmašivala energetske potrebe zgrade lokalne uprave, višak proizvedene struje se mjeri i predaje javnoj elektrodistributivnoj mreži.

Obrnuto, u slučaju kada elektrana ne zadovoljava potrebe zgrade, napajanje zgrade se vrši energijom iz javne elektrodistributivne mreže. Ugradnja mini-solarne elektrane na zgradi lokane uprave jedna je od zadataka predviđenih Strategijom energetske efikasnosti Opštine Tivat.

Taj dokument pored ostaloga, podrazumijeva da se na solarni kolektori za zagrijevanje vode uskoro instaliraju i na krovu Sportske dvorane „Župa“.

3 Komentari

  1. Solarna elektrana vrijedna 3900eura da napoji zgradu koja trosi koliko kako niste napisali.3900eura elektrana ce da daje visak koji pretekne od cega?Koliko obraza imaju ovo je nesto nevjerovatno.3900 eura elektrana ne moze rasvjetu da napaju objekat kao sto je opstina stidite se od cega vec kad obraza nemate.

  2. ma danute ljudi …ma može bit da je sjor novinar Siniša u nefalj jednu nulu izgubio ..oli je to to..ako je to to..onda je cijena kao bog..stavit ću je i ja na krov….živjeli đurica amsterdam.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.