Tivat se priprema za organizovanje Međunarodnog karnevala

Međunarodni karneval

Predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević donijela je odluku o formiranju Organizacionog odbora Međunarodnog karnevala u Tivtu, koji će se održati 9. juna, 2018. godine- saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Inicijator i organizator prvog velikog međunarodnog karnevala u Tivtu je NVU „Maškarada“ iz Tivta, dok su pokrovitelji ove manifestije Opština Tivat i Turistička organizacija Tivat.

U sklopu ove manifestacije, 10. juna biće organizovan i dječji karneval.

Organizacioni odbor čine predstavnici Opštine, Turističke organizacije, Centra za kulturu Tivat i nevladinog udruženja koje je organizator događaja. Ovim su otpočele pripremne aktivnost kako bi se u Tivtu uspješno organizovao ovaj kulturno-zabavni sadržaj.

 

6 Komentari

  1. Alote…nisam bio tu par dana…pa bogumi..karnevao,arivao…a i prepao sam se jer me neki mali,oliti mala od ovijeg branioca lika i nedjela iz nišića tobože prepoznala…pa me ufatiila prpa…jerbo,ti to božnji ljubitelji Teoda štite i branu što se branit ne može,pa me mogu đe uštrekat…oliti napanut iz zaśede…ako ti basta” tivte izmišljeni grade” zaustavi me na ulicu,pošto sam svaki dan tuda pored tvoje općinske zgrade,pa mi pribrokaj sve te imaš da mi kažeš…i objasniš…
    Vratimo se na karneval kojeg su napravili,sami od sebe ovi te ga organiziraju…nekdašnje fešte u Kameliju pamtim,u stara dobra vremena,ali su nam feštađunke Lastovske su prebjegle za Kotor…mi ostarili,obezvoljili,pa nas prave fešte ne mogu odvratit od karnevala svakodnevnijeh…te smo na ove novoplanirane i novoizmišljene fešte malo neobikli…ali viđet će mo ko će feštat,a ko će feštađune sanjat…adio te dobri moji i pomalo tresani…

  2. evo i mi na Peluzicu organizujemo karneval, cujem da se i skaljari zagrijavaju i pripremaju takodje. Sve su prilike da ni risnjani ne mogu odljet, te ce i oni svoga karnevala bacit na lomacu.
    Ludilo je atmosfera, sve se od karnevala tradicionalnih trese.

  3. Što se tiče ovog karnevala kad mu vrijeme nije sve je rečeno. Tivat ima u Lastvi tradicionalni karneval koji se nije više stotina godina nije prekidao, uvjek se poštovala Korizma. I jedini u regionu ako ne i u svijetu koji je zadržao babu Korizmu Karnevalovu mater. Pozz.

  4. Po selima se i danas organizuju maskare a učestvuju i stari i mladi.Obilaze svaku kucu ,dobiju obicno jaja i neku paru na poklon.Lijep obicaj,voljela bi da se nastavi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.