15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Početak radova na prvom kružnom toku budućeg bulevara

Tivat panorama – foto Željko Starčević

Početak radova na prvom od tri kružna toka na trasi budućeg glavnog bulevara na Jadranskoj magistrali kroz TIvat  biće obilježen u četvrtak, 5.decembra u 10.30, u naselju Kukuljina, na izlazu iz grada u pravcu aerodroma.

Tom prilikom trasu kružnog toka obići će predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac sa saradnicima i Radenkom Čvorovićem, izvršnim direktorom kompanije „Mehanizacija i programat“ koja je izvođač radova.

Ugovorena vrijednost radova je 535.000 eura a rok za izgradnju je 65 dana od dana uvođenja u posao.

Kružni tok – raskrsnicu na Jadranskoj magistrali u centru Tivta, kod stare zgrade Opštine Tivat realizovaće kompanija „Vukotić Trade“ iz Podgorice, za 306 hiljada eura, a u pripremi je i procedura za realizaciju izgradnje trećeg kružnog toka kod Doma vojske.

Planskim dokumentima prethodno su bila predviđena dva kružna toka, ali je tokom realizacije projekta i sagledavanja svih činjenica – saobraćajnog toka, potreba lokalnog i tranzitnog stanovništva, uvršten i treći kružni tok.

Izgradnjom kružnih tokova Opština Tivat je počela realizaciju zahtjevnog projekta izgradnje glavnog bulevara koji će podspješiti efikasnost saobraćaja i obezbijediti bolju povezanost sa prigradskim naseljima.

Osnovna karakteristika budućeg bulevara je širina koridora od 19 metara sa dvije saobraćajne trake po smjeru i razdjelnim ostrvom.  Po projektnom zadatku je predviđeno pet faza projekta, odnosno izgradnja tri kružna toka i otvorene trase koja spaja te kružne tokove.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije