10 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – odbornicu Petković častili 1.000 eura za spot

N. Petković

Opština Tivat izdvojila je 1.000 eura iz sredstava svoje budžetske rezerve da podrži snimanje video spota odbornice DPS u lokalnom parlamentu Nine Petković, crnogorskoj javnosti poznatije u njenoj ulozi estradne umjetnice.

Prema analitičkim karticama o utrošku sredstava iz gradskog budžeta koje se objavljuju na sajtu Opštine zbog zakonskih obaveza jer je u toku kampanja za predsjedničke izbore, Opština Tivat je 7.februara Nini Petković ispatila iznos od 1.000 eura. Navodi se da je isplata obavljena „po zaključku – finansijska podrška povodom izrade video-spota“.

Iz Opštine Tivat su saopštili da je odluku o davanju novca poznatoj pjevačici lakih nota iz Tivta, koja je ujedno i odbornica vladajućeg DPS, donijela gradonačelnica dr Snežana Matijević (DPS).

„Nina Petković, obratila se Predsjednici opštine sa zahtjevom koji je sadržao molbu da se finansijski podrži izrada njenog muzičkog spota. U zahtjevu su navedeni ukupni troškovi izrade spota i između ostalog, da će se spot snimati i na lokacijama u Tivtu. Cijeneći da je u pitanju promocija grada, te da će kadrovi snimani u Tivtu obići region, a imajući u vidu i sve dosadašnje muzičke uspjehe Nine Petković, odlučeno je da se realizacija ovog projekta pomogne iznosom od 1.000 eura.  Napominjeno da je Opština Tivat pomogala u realizaciji i drugih sličnih projekata (muzičkih, književnih, likovnih) kada su u pitanju umjetnici iz Tivta. Budući da je ovo neplanirani izdatak, isplaćen je sa tekuće budžetske rezerve”- odgovoreno je juče iz Matijevićkinog kabineta.

Iako je ona javni funkcioner čija je zakonska obaveza da prijavi imovinu i prihode, na sajtu Agencije za spriječavanje korupcije nema nijednog imovinskog kartona na ime odbornice Nine Petković. Ona je inače, jedan od 17 odbornika DPS koji su na sjednici SO 17. januara digli ruku za usvajanje odluke o davanju saglasnosti na potpisivanje ugovora između Opštine Tivat i Porto Montenegra, a kojim bi lokalna uprava strateškog stranog partnera častila sa 5,6 miliona eura novca poreskih obveznika, na ime opraštanja Portu neneplaćenih dadžbina za komunalije.

Iako tada nije osjetila potrebu da za govornicom objasni zašto glasa za usvajanje ove kontroverzne i u zakonu neutemeljene odluke za koju su iz menadžemnta Opštine priznali da je „politička, a ne pravna obaveza“, Petković je nedugo potom po prvi put od kada sjedi u parlamentu, uzela riječ i zahvalila se kako je rekla, „dragoj i miloj gradonačelnici“ dr Snežani Matijević koju je pozvala da postavljanjem ležećih policajaca  iskaže više brige „za naše kuce i mace koje gaze neodgovorni vozači“ i zamolila skupštinsku službu da se nešto preduzme i pretesteriše jedan dio drvenih klupa za odbornike „jer ona nema gdje sa nogama kad sjedi u klupi“.

Izvor:S.L

Najčitanije