8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat: Obuka za pripadnike SZS

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat danas su u sklopu redovnih aktivnosti, imali obuku iz oblasti intervencija ni spašavanja povrijeđenih u saobraćajnim udesima.

Na poligonu u blizini zgrade SZS na Seljanovu, simuliran je sudar dva putnička automobila koji su nakon udara, ostali ukliješteni, jedan preko drugog. Svi pripadnici SZS potom su uz nadzor instruktora – komandira Zorana Barbića, koristeći svu opremu iz specijalnog. tzv. tehničkog vozila, razdovojili oštećena vozila, isjekli karoserije i iz njih evakuisali povrijeđene putnike. Ovo je bila  prilika da se prvi put koristi i jedan od novonabavljenih specijalnih alata za ove vrste intervencija – električni sjekač za lim.

Za narednu nedjelju na Rakitama na Luštici, planirana je i obuka pripadnika SZS Tivat u intervencijama na gašenju požara na plovilima i obalnom rubu za što će se koristiti novosagrađeni vatrogasno-spasilačgi brod tišpa “navar 1025 FB” marine Porto Montenegro. Pored toga, na dva rashodovana vojna plovila koja se nalaze n Rakitama, tivatski vatrogasi vježbaće i pretraživanje od požara oštećenih brodova i evakuaciju povrijeđenih iz brodske strojarnice.

Izvor:S.L

Najčitanije