16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat u najužoj konkurencuji za evropsko priznanje

Tivat – foto opština Tivat

Tivat je ušao u najuži izbor gradiva kandidata koji konkurišu za nagradu za održivu mobilnost što je dodjeljuje Evropska Komisija- potvrđeno je iz tivatske lokalne uporave.

Riječ je nagradi “Evropska nedjelja mobilnosti” (European Mobility Week Award) kojom se nagrađuju lokalne vlasti što ulažu značajne napore u promovisanju održive mobilnosti u gradovima. U nagradu “Evropska nedjelja mobilnosti” uključena je, po prvi put, kategorija gradova sa manje od 50.000 stanovnika, priznajući postignuća u dijelu održivog razvoja u manjim gradovima u Evropi. Finalisti u ovoj kategoriji za 2017. godinu su: Tivat (Crna Gora), Igoumenitsa (Grčka) i Lindau (Njemačka).

“Tivat je, između ostalog, zaslužio da bude među finalistima za ovu prestižnu nagradu, prema navodima sudija, zbog izuzetnog učešća zajednice, odnosno građana, u Evropskoj nedjelji mobilnosti, koja se svake godine održava u periodu od 16. – 22. septembra, pružajući građanima priliku da testiraju održive alternative u transportu. Podstičući pojedince da biraju načine održivog saobraćaja kao što su pješačenje i biciklizam, smanjuje se emisija ugljenika, poboljšava se kvalitet vazduha i čini urbana područja prijatnim oblastima za život i rad.”- saopšteno je iz Opštine Tivat.

“Evropska Nedelja Mobilnosti” za 2017. godinu je do danas najuspješnije izdanje, sa učešćem od preko 2.500 gradova. Svečana ceremonija povodom proglašenja pobjednika navedene nagrade održaće se 21. marta 2018. godine u Briselu.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije