Tivat – Dobrovoljni davaoci u prošloj godini donirali 260 litara krvi

Sa Skupštine CK Tivta

Tokom prošle godine dobrovoljni davaoci krvi u Tivtu koji djeluju pri ovdašnjoj organizaciji Crvenog krsta, donirali su ukupno 201 jedinicu, odnosno oko 260 litara „najdragocjenije tečnosti“.

Lani su održane ukupno tri veće akcije davanja krvi, a od prijavljenih 65, krv je uspjelo dati samo 18 lica. To indirektno govori o sve slabijem zdravstvenom stanju većine tivatskih dobrovoljnih danavalaca koji su i sve stariji.

I pored toga, dobrovoljne davaoce ne napušta volja da ako mogu, pomognu svojim bolesnim ili povrijeđenim sugrađanima, ali je neophodno podmladiti ovdašnji Klub dobrovoljnih davalaca krvi i omasoviti ga mlađim ljudima.

Stoga su lani aktivisti tivatskog Crvenog krsta održali i dva motivaciona predavanja u Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“, a i u ovoj godini nastaviće se sa nastojanjima da se što veći broj mladih Tivćana uključi u dobrovoljne donatore „najdragocjenije tečnosti“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.