Tivat: Akcija Boka, podnijeta krivična prijava protiv osumnjičenog za dva krivična djela

Oduzeto oružje i oko 1200 komada različitih vrsta naočara vrijednosti više desetina hiljada eura

Policija

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, nakon dobijenih rezultata vještačenja i sagledavanja cjelokupne dokumentacije koja je prikupljena u okviru jedne od aktivnosti operativnog štaba „Boka“, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.B. (49) iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Naime, službenici Uprave policije su, 19.01.2018. godine, u okvru aktivnosti koje su sprovođene u sklopu operativnog štaba „Boka“, izvršili pretrese na više lokacija na području Tivta. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi V.B pronađeno je i oduzeto 2 pištolja i 117 komada municije i oko 1200 komada različitih vrsta naočara vrijednosti više desetina hiljada eura, za koje V.B. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu.

Na osnovu sprovedenih vještačenja i sagledavanja cjelokupne dokumentacije koja je prikupljena povodom prethodno opisanih aktivnosti, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je naložio da se protiv V.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina. Službenici OB Tivat su, 18.04.2018. godine, državnom tužiocu u ODT u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv ovog lica.

Osim navedenog, Ministarstvu unutrašnih poslova – Filijali za upravne unutrašnje poslove Tivat je podnijet i predlog za trajno oduzimanje vatrenog oružja za koje je V.B. posjedovao oružne listove.

1 komentar

  1. Kada ce revnosni nadlezni da pronadju pocinioce serija pljacki koje pustose Lusticu? Pokradeno je toliko pokucstva i licnog vlasnistva cija je vrednosti neuporedivo veca od te koju ste naveli u tekstu. Izgleda da nekom ne odgovara da se gamad pronadje i dovede pred lice pravde.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.