Sveti Nikola nestrpljivo dočekan u prepunoj katedrali…

Kotorsku katedralu Svetog Tripuna sinoć je pohodio Sveti Nikola, zaštitnika djece, pomoraca, ribara, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, zatvorenika, trgovaca, putnika, koji je uz pomoć malih anđela podjelio preko tristo poklon paketića, djeci koja su nestrpljivo isčekivala njegov dolazak i darove.

Katedrala ispunjena djecom, radošću, smjehom, pjesmom i molitvom za sve žive i mrtve pomorce bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Svetu misu predvodio je don Ivan Ćorić.

Prema tradiciji mornari Bokeljske mornarice čuvali su oltar Svetoga Nikole, u Katedrali i sliku iz osamnaestog vijeka poznatog mletačkog slikara Pietra Antonia Novellia, koja je nekada krasila crkvu Svetog Nikole u Kotoru, a koja se nalazila na mjesto gdje je danas cafe bar „Cezare“. Zvono sa te crkve otkucava i danas sate sa Gradskog tornja i ono je iz 1602. godine.

U prigodnom programu nastupila su vjeroučenici, Dječji zbor kotorske katedrale i mandolinski orkestar HGD-a “Tripo Tomas”.

Više fotografija na našoj facebook strani.

1 komentar

  1. Sve pohvale za organizacuju povodom Svetoga Nikole u Kotorskoj Katedrali.Bio je to dozivljaj ne samo za djecu nego i nas starije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.