13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečano otvoren “Summer Job 2018” u Kotoru

“Summer Job 2018” u Kotoru

«Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru je i ove godine prepoznao značaj ovog Sajma za profesionalno usavršavanje naših studenata, i sa velikim zadovoljstvom podržao Studentski parlament i studentsku organizaciju «Turist» u realizaciji ove manifestacije», kazala je dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, prof. dr Tatjana Stanovčić na XI Sajmu sezonskih poslova u turizmu Summer Job 2018. koji je danas otvoren u Kotoru.

«Kao što znate, Fakultet za turizam i hotelijerstvo poseban značaj pridaje saradnji sa tržištem rada, i nastoji da podstakne inicijative, projekte i aktivnosti koje doprinose povećanju zapošljavanja naših studenata, te razvoju znanja i vještina koje su u skladu sa potrebama poslodavaca i savremenim zahtjevima crnogorskog turistickog tržišta. U tom kontekstu, naročito smo ponosni na činjenicu da smo ove godine po prvi put uspjeli i da obezbijedimo studentsku praksu za preko 200 studenata prve godine našeg Fakulteta, koji će se tokom cijelog semestra obučavati u renomiranim hotelsko-turističkim preduzećima u Crnoj Gori. S tim u vezi, ubijeđeni smo da će naši studenti znati da opravdaju ukazano povjerenje, te da zrelo, znalački i odgovorno pristupe radnim zadacima, i primjene u praksi znanja i vještine stečene na našem Fakultetu », navela je  je dekanica Stanovčić u svom pozdravnom govoru.

Na kraju, dekanica Stanovčić je  proglasila Summer job 2018 otvorenim i u ime Fakulteta za turizam i hotelijerstvo se zahvalila svima koji su se odazvali pozivu i poželjela produktivne susrete, mnoštvo novih kontakata, ideja i sezonskih angažmana, uz obećanje da će Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru nastaviti da pruža bezrezervnu podršku ovakvim inicijativama.

U ime studentske organizacije Fakulteta za turizam i hotelijerstvo dobrodošlicu na XI sajam sezonskog zapošljavanja Summer job 2018. poželio je Amar Rastoder, student povjerenik. Tom prilikom Rastoder je saopštio da je projekat Summer job 2018. krenuo upravo sa ovog mjesta kao ideja tadašnjih kolega. Danas sa ponosom ističu da se ovaj projekat održava u tri opštine Kotoru, Podgorici i Bijelom Polju.

“Summer Job 2018” u Kotoru

«O značaju ovog projekta govori činjenica da smo danas domaćini trideset jedne kompanije, a da je juče u Podgorici zabilježeno oko 4000 prijava, kao i da je projekat podržan od strane Vlade Crne Gore. Međutim iza te prelijepe slike se krije predan rad koji su iznijeli sami studenti u sve tri opštine funkcionišući kao jedan tim » naveo je Rastoder.

Rastoder je istakao da bez pomoći prvenstveno matičnih fakulteta nije bilo moguće organizovati Summer job 2018 i tom prilikom se zahvalio na saradnji dekanici Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatjani Stanovčić, saradnici u praktičnoj nastavi Jeleni Vujošević kao i svim sponzorima i učesnicima u  projektu.

Na samom kraju Rastoder je istakao da kotorska opština jedina nije prepoznala Summer Job Summer job 2018 kao događaj od značaja za svoje studente i maturante».

Najčitanije