8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Stolivska „Kostanjada“ – izuzetna ponuda i posjećenost

Lijepo i toplo vrijeme izmamilo je veliki broj posjetilaca na tradicionalnoj manifestaciciji “Kostanjada”, koja je danas održana na platou ispred stolivskog Doma kulture “Niko Bilafer”, u organizaciji Udruženja “Kamelija” i Mjesne zajednice Stoliv.

Kao i prethodnih godina gosti su bili u prilici uživati u degustaciji proizvoda od kostanja, zdrave hrane, maslina, sira, kao i domaćih “mladih” vina.

Tradicionalno, vrijedne Stolivljanke spremile su brojne delicije, slatke i slane, bilo je kolača, torti, pogača… Domaćini su ispekli oko tristo kilograma kostanja, koji su besplatno podjelili uz vino.

Kostanjada 2015.-Stoliv
Kostanjada 2015.-Stoliv

U ime organizatora, NVO „Kamelija“ posjetioce je pozdravio Vinko Vujović. Manifestaciju je otvorio podpredsjednik Opštine Kotor Tvrtko Crepulja.

„Ova manifestacija na jedinstven način integriše tradicionalne karakteristike našeg kraja, sa savremenim načinom života. Kostanjada pokazuje da imamo ljude koji mogu i znaju da iskoriste prednosti i ljepotu Boke, ponudu koju priroda nesebično pruža i tako privući brojne posjetioce“ – kazao je Crepulja.

Pripremljen je bogat kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali, folklorni ansambl „Boka“, članovi plesnog studijia Infinity dance iz Kotora, učenici OŠ „Drago Milović“ iz Tivta, OŠ „Veljko Drobnjaković“ iz Risna, Resurnog centra za sluh i govor Kotor, kao i brojni drugi izvođači. U ime organizatora, učesnicima programa i svima koji su pomogli da se manifestacija održi zahvalnice je uručio Rome Mihović.

Kostanjada 2015.-Stoliv
Kostanjada 2015.-Stoliv

U sklopu „Kostanjade“ članovi Planinarskog kluba „Vjeverica“ organizovali su izlete pješačkim stazama kroz kestenovu šumu u Gornji Stoliv.

Manifestaciju su pomogli Turistička organizacija Kotor i Opština Kotor.

Više fotografija na našoj Facebook stranici.

Najčitanije