Stigla prinova u flotu nacionalnog avioprevoznika

Montenegro Airlines

Flota nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines (MA) od subote je bogatija za još jedan avion. Riječ je o iznajmljenom vazduhoplovu tipa „Boing B 737-500“ koji je MA uzeo u tzv. wet lease zakup do kraja septembra od kompanije „AirX Charter“ sa Malte.

Ta kompanija je tzv ACMI operater koji drugim avioprevoznicima iznajmljuje svoje vazduhoplove sa posadom, te održavanjem i plaćanjem osiguranja aviona. MA je od njih iznajmio „B 737-500“ koji tokom trajanja zakupa, neće biti uvođen u crnogorski registar, već će ostati upisan u registru civilnih vauduhoplova Malte pod oznakom 9H-OME. Ipak, iznajmljeni „boing“ prefarban je u prepoznatljive boje MA i na repu će nositi orla kao amblem crnogorske aviokompanije. Riječ je o vazduhoplovu proizvdenom1991. koji je do sada pored malteške kompanije koja mu je sada vlasnik, letio i za norveške kompanije Bratheens i SAS i rumunski Blue Air.

Ovaj avion kapaciteta 126 putnika najveći je koji će ovog ljeta koristiti MA što inače, raspolaže sa florom od tri sopstvena „embraera E-195“ i dva „fokera F-100“. Sa njegovim uvođenjem u upotrebu, MA će za ovu ljetnju sezonu raspolagati kapacitetom od ukupno 700 sjedišta u svojoj floti, a iznajmljeni „boing“ će se primarno koristiti na linijama iz Podgorcie i Tivta za Beograd koje su najopterećenije po broju putnika, kao i na još nekim destinacijama iz Crne Gore prema inostranstvu. Tako je iznajmljeni „Boing“ već danas letio na redovnoj liniji iz Podgorice za Cirih i obrnuto.

Prema prvobitnom planu menadžemnta MA, iznajmljeni B 737-500 u njihovu flotu je trebalo da bude ukljulen tek krajem aprila, ali je kvar na motoru jednog od MA-ovih „embraera E-195“ (4O-AOB) koji se dogodio prije dvadesetak dana u Beogradu, ubrzao uvođenje u upotrebu iznajmljenog aviona.

2 Komentari

  1. Ako bog da kad su onoga Đurišića Pavlovoga unuka izmakli bit će tu i koji zrakoplov a ne starijii od 1991 to jest generacije Golf II iliti Fiat Tipo. Pa Hrvatska je nabavila mlađe zrakoplove i to borbene od M.A. Lukoviću moj širiš dezimformacije pored kanti od Fokera M.A.imade samo jedan Embrajer E 195 (i to na kredit) a ne tri kako ti izvještavaš ali nije ti lako razumijem ja tebe.E da nije bilo Pavla Đ.imali bi oni i ta još dva ali on je svaki dan odio do Pariza kod žene u posjetu a što činjet kad je čojek zaljubljen u Dolare a ni Euri mu nijesu mrski.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.