16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Sportske organizacije iz Tivta dobile sredstva u iznosu 323.600€

Sa potpisivanja ugovora

Na osnovu Odluke o sufinansiranju programa rada sportskih organizacija za 2018. godinu, koju je predložio opštinski Savjet za sport, a donio Sekretarijat za mlade sport i socijalna pitanja, 44 sportskih organizacija iz Tivta dobilo je sredstva u iznosu 323.600€. Predjsednica opštine Snežana Matijević, danas (srijeda, 28. mart) je potpisala pojedinačne ugovore sa predstavnicima svih 44 sportskih organizacija, na osnovu kojih će iste raspolagati sredstvima sa ciljem realizacije programa rada, učestvovanja na sportskim takmičenjima i organizovanja sportskih priredbi.

Na ime ekipnih sportova otišlo je ukupno 240.470€, dok je za pojedinačne sportove opredjeljeno 83.130€.

Predsjednica opštine čestitala je sportistima na rezultatima ostvarenim u protekloj godini dodajući: „Nadam se da ćete dobijena sredstva iskoristiti na najbolji mogući način, odnosno da će ova sredstva stvoriti preduslove vašeg neometanog rada i napredovanja.“

Prisutnima se obratila i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović: „Ove godine poseban akcenat je stavljen na školski sport. Sva sredstva iz Programa za razvoj sporta biće usmjerena na uređenje sportskih i dječjih igrališta, a u posebnom fokusu biće uređenje sportske infrastrukture. Od ukupno Budžetom predviđenih 350.000€, 7% namjenjeno je za godišnji Program razvoja sporta“.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjedavajući i članovi Savjeta za sport Opštine Tivat.

Najčitanije