Spaljivanje karnevala na Prčanju i Donjoj Lastvi u subotu 10. februara

Prčanjski karneval

Tradicionalni karneval na Prčanju biće održan u subotu 10. februara sa početkom u 15 sati.

Karnevalska povorka, praćena mažoretkama i gradskom muzikom Kotor krenuće od Osnovne škole „Ivo Visin”, a ovogodišnjem „krivcu” za sve nedaće sudiće se na mulu prčanjskom, gdje će biti i spaljen.

Nakon toga, u Domu slobode biće održan i dječji maskenbal.

„Pašticada”-svečanost koja nešto više od 50 godina okuplja prčanjske domaćine, sa gostima i prijateljima mjesta i ove zabave biće održana u subotu 17. februara sa početkom u 19 sati.
„I ovoga puta pripremljen je bogat muzičko-zabavni i humoristički program”, saopštio je organizator NVO „Bope” Prčanj i tamošnja Mjesna zajednica.

Lastovski karnevao

Lastovski karneval

NVO “Harlekin” obavještava zainteresiranu  javnost da će se Lastovski karnevao ove godine, u skladu s tradicionalnim kalendarom, održati u subotu 10. februara.

Toga dana, karnevalska povorka će u 14 sati  krenuti iz VII  kvarta u Donjoj Lastvi i u pratnji dvije bleh muzike, mažoretki i trobonjera, će se kretati Jadranskom magistralom do ulice Ruljina. Na tom mjestu će krenuti prema Lastovskoj rivi, nakon čega će se uputiti u pravcu crkve Svetog Roka.

Suđenje Krnevalu će biti pred crkvom,  a spaljivanje krivca će se održati na mulu u Donjoj Lastvi, nakon čega se nastavlja zabava u hotelu Kamelija.

„Za tu priliku, najavljujemo posebna iznenađenja i dodjele bogatih nagrada najboljim grupnim i pojedinačnim maskama. Potvrđujemo saznanje da ove godine možemo računati s veoma velikim interesovanjem maskiranih grupa i pojedinaca, pa zbog toga molimo sve zainteresovane da izvrše registraciju masku na punktu u VII kvartu, koji će biti otvoren od 13 sati.

Računajući na povoljne vremenske prognoze i sreću koju tradicionalno imamo na dan održavanja karnevala, pozivamo vas da provedete prijatno i zabavno poslijepodne sa nama u Donjoj Lastvi“ – poručuju iz NVO “Harlekin”.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.