Sniježne radosti na Vrbanju

sniježne radosti

Ne propustite sniježne radosti ove nedelje na Vrbanju, u hercegnovskomzaleđu! Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i HPD „Dubrovnik“, pozivaju vas na zajednički program koji počinje u 11. februar u 11 sati na raskrsnici kod austrougarske cistjerne. Sa tog mjesta krećemo na sniježno igralište gdje će biti organizovana radionica izrade Snješka Bijelića, ali i revijalno takmičenje u sankanju.

Prijave ekipa će se obavljati na licu mjesta, a na kraju, kako i priliči, najboljima će biti uručene medalje, dok su učesničke diplome opredijeljene za sve ekipe. Kao i na svim feštama u zaleđu, tu su i primorske priganice i planinski čaj! Prilika je da zajedno sa djecom obnovimo gradivo kako napraviti Snješka Bijelića, ali i da vidimo neke nove „štosove“, pa stoga, ne zaboravite rukavice, obuću za snijeg i naravno opremu za Snješka: šal, kapu ili šerpu, mrkvu za nos, dugmad i iznad svega – dobru volju!

Za one hrabrije primorce biće prilike i za malo adrenalina, pošto će takmičenje u sankanju omogućiti iskazivanje nove, hibridne vještine “slalomskog navigavanja”.

VRBANJ

Radionica izrade Snješka Bijelića i Revijalno takmičenje u sankanju, događaji su iz zajedničkog programa „Orjen, planina kraj mora“, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena,  a koji se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi. Ujedno su i dio dubrovačkog programa “Igre na snijegu”, tako da kroz oba programa zajedno promovišemo Orjen i podstičemo posjetu ove planine na tromeđi. Konkretna saradnja na Orjenu je uspostavljena još prošle zimske sezone, kada smo na Vrbanju imali odlično posjećeno takmičenje u izradi Snješka BijeliĆa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.