17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP Tivat: “Trgnite se ili se povucite sa dužnosti Predsjednice”

SDP

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Tivat uputio je otvoreno pismo predsjednici opštine Snežani Matijević, koje imtegralo prenosimo.

“Na  sjednici Skupštine opštine Tivat, koja je održana prije više od mjesec dana, javno ste obznanili da procjenjujete kako je interes grada, da u nastavku Vaših aktivnosti, a nakon dvije godine rada, uključite i odbornike opozicije u pokušaju da se krene sa mrtve tačke u rješavaju nagomilanih problema grada i funkcionisanja njegove lokalne samouprave.

Povod za takvu izjavu vam je predstavljalo prethodno izricanje ocjene NULA za dosadašnji – dvogodišnji rad izvršne vlasti (2016g – 2018g) i njene učinke. Najavili ste i kadrovske promjene naročito na poslovima koji bi ojačali investicionu aktivnost. Vaš predlog je  iznesen u vidu spremnosti da na mjesečnom nivou organizujete sastanke sa odbornicima iz redova opozicije.

Uz neočekivano realno ocjenjivanje svog učinka i učinka „svog tima“, uslijedilo je  ono što smo od Vas navikli i što je bilo očekivano, a to je da ni ovaj puta niste ispoštovali svoju javno izrečenu riječ pred odbornicima i slušaocima radio Tivta, odnosno pred građanima naše opštine.

Tako ste nečinjenjem obećanog praktično i javno potvrdili da Vas u ovoj fazi razvoja grada, ili preciznije rečeno nakon perioda stagnacije i sada već nazadovanja inače perspektivnog grada, ne interesuju mišljenja odbornika, pogotovo ne onih iz opozicionih redova (kada već svoje svakako ništa  i ne pitate), a da i ne spominjemo razočaranost građana.

Nažalost ovo nije prvi put. No, krenimo redom…

– Bez prevelikog iskustva i znanja u  oblasti javne uprave i izvršne vlasti u rekordnom vremenskom roku maksimalno ste povećali broj sekretarijata i službi a time i izvršilaca uz enormni broj uposlenih, najčešće bez institucije konkursa i ispunjavanja uslova. Onako, čisto partijski, pa sa kolektiva od 77 uzornih radnika dolazite do broja od 200 sada većinom neiskusnih pa i nestručnih kadrova, ali ispunjavajući predizborna obećanja o, nažalost, parazitskom zapošljavanju. Da bi se prethodna konstatacija malo ublažila tj. takozvani nedostatak kvalitetnih kadra prevazilazite posezanjem za „stručnjacima“ iz šireg prostora države pa „dovodite“ Bjelopoljce, Nikšićane Mojkovčane, Podgoričane i Budvane da se baškare po zgradi lokalne uprave, zanemarujući lokalni kadar koji imate, jer, avaj, nisu pripadnici DPS-a.

– U pomoć pozivate, za velike honorare, privatna lica da vrše ispomoć službama koje su godinama funkcionisale uspješno. Naravno i to se radi bez tendera izigravajući zakonske procedure. Kada se tome doda vaša saglasnost za slična razmišljanja u “Komunalnom“, „Vodovodu“, Centru za kulturu i Turističkoj organizaciji, a posebno u novoformiranim firmama, dolazi se do nevjerovatnog broja uposlenih i to sve na trošak budžeta, koji svakim danom i sve više postaje tanji.

– U samom poslovanju,  uz ovakav broj izvršioca odobravate prekovremeni rad, varijabile, dogovarate tendere, ciljno gubite sudske procese, a forsirate nabavku vozila i opreme, a rastu troškovi službenih putovanja ka prestižnim destinacijama sa „tankim“ motivima i veoma interesantnim spiskom putnika i gostiju.

– Ubjeđujete odbornike o potrebi „oslobađanja“ investitrora dugova u visini od 5,6 miliona, taman kao da smo mala djeca, a sa druge strane odlažete raspravu o aerodromu i lučici Kalimanj, odlažete pitanja o Radio Tivtu misleći da ćete kupovinom vremena uspjeti baciti u zaborav ta veoma važna pitanja.

Nakon svih ovih saznanja,  za koje imamo podrobne podatke, procjenili smo da je pod Vašim vođstvom grad u sve većoj opasnosti.

Dr Snežana Matijević predsjednica opštine Tivat - foto Boka News
Dr Snežana Matijević predsjednica opštine Tivat – foto Boka News

Toplo vam preporučujemo, trgnite se ili se povucite sa dužnosti Predsjednice.

Uostalom, ako to ne uradite svakako će to uraditi „vaše“ partijske kolege nakon predsjedničkih i lokalnih izbora. Vi znate da među 60.528 glasova vašem predsjedničkom kandididatu nema značajnog broja članova DPS-a iz ovog grada.

Osim ostalih građana i te ljude ste prevarili u izbornoj kampanji 2016-te godine. Prevarili ste ih na svim poljima, a naročito afirmišući kadrove koji su 2006-te godine barjačili u anticrnogorskim grupacijama.

Razmislite o svemu ovom i spasite grad od daljeg propadanja. Mnogo je trebalo vremena i znanja da ovaj grad doživi svoj sjaj. Vaše znanje, zvanje, sentimenti i suze više ne mogu rješavati nagomilane poteškoće koje ste sami stvorili. Ako to  ne uviđate „saopštiće“ vam to partijske kolege iz centrale  i njihovi predvodnici u Tivtu, vrlo skoro”, poručuje OO  Socijaldemokratske partije Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije