Morsko dobro: Sanirana pješačka staza uz more, ispod bivše “Jugooceanije”

Kotor – foto Boka News

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore nedavno je završilo radove na sanaciji šetališne staze uz more ispred objekta bivše “Jugooceanije u Kotoru – saopšteno je iz Morskog dobra.

Kako navode, sanacija je podrazumijevala popločavanje potpuno ruinirane staze u dužini od 72 metra, širine 3,10 metara kao i popločavanje neuređenog i oštećenog platoa na istoj lokaciji.

Staza uz more sanirana

“Prilikom izvođenja radova Javno preduzeće, kao naručilac posla, posebno je vodilo računa da ovaj obalni pojas sanira i rekonsturiše u skladu sa principima tradicionalne izgradnje na ovim prostorima i time sačuva njegov autentični oblik.

Prije saniranja

Posao sanacije obavljen je u saglasnosti sa nadležnim organima lokalne uprave i Uprave za zaštitu spomenika kulture iz Kotoru, a izvođač radova je bilo preduzeće “Ađi Invest” d.o.o. Nikšić, sa kojim Javno preduzeće ima godišnji ugovor na izvođenju ovakvih radova. Ukupna vrijednost radova iznosila je 19 360 eura. Ove sedmice započeta je i izgradnja parapetnog zida u nastavku postojećeg na takozvanoj Žutoj plaži u Kotoru i izrada zaštitnog kamenog zida, klupa za sjedenje i informativne table na lokaciji Sopot kod Risna” – kaže se u saopštenju Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

1 komentar

  1. NIKOLA – Uređenje obale duž bivše zgrade „ JUGOOCEANIJE „ , i nadamo se, buduće hotela „FJORD „ , zaslužuje svaku pohvalu. Ali, na žalost, ostatak obale nasute zemljom , kvari sliku ovog dijela obale. A, za vrijeme jakih talasa bure, more dobija žutu boju od zemlje koju zapljuskuju talasi. Da li se može taj dio obale izgraditi sredstvima JP morsko dobro i Opštine Kotor? Bio bi to veliki doprinos sticanju prve slike u susretu brodom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.