10 C
Kotor

Slušaj online radio

Rekordni januar Montenegro Airlinesa

Tivatski aerodrom

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) je u januaru prevezao ukupno 29.335 putnika u sve tri kategorije saobraćaja-redovnom, čarter i kod šer saobraćaju, što predstavlja rekordan rezultat u poslednjih šest godina – saopšteno je iz MA.

Kompanija u periodu van sezone sama pokriva više od polovine destinacija koje povezuju Crnu Goru sa Evropom i šire, pored 11 drugih avio-prevoznika.

„Uprkos brojnim izazovima i konstantno rastućoj konkurenciji, MA će u 2018. godini proširiti svoju operativnu mrežu u odnosu na prethodne godine, i u periodu sezone saobraćati ka čak 28 destinacija. To je skoro trećina od ukupnog broja destinacija koje povezuju našu državu sa Evropom i šire u sezonskom periodu, kada pored MA saobraća i po više od 50 drugih avio-prevoznika.”- kažu u menadžmentu nacuionalnog avioprevoznika.

MA tokom cijele godine saobraća ka osam destinacija: Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljana, Rim, Pariz i Moskva. Tokom ljeta uvode sedam  sezonskih linija, i to: London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf, Lion, Lajpcig i Minhen. Tokom godine imaju planirane serije čarter letova ka 13 destinacija: Tel Aviv, Helsinki, Oslo, Bari, Napulj, Briv, Bratislava, Linc, Salzburg, Košice, Ostrava, Teheran i Aman. Planirano je da se periodu od početka juna do kraja septembra ove gdoie, preveze oko 360.000 putnika.

– Doprinos turističkoj privredi Crne Gore na osnovu tog broja putnika i ranije usvojenih pokazatelja, bi samo za ta četiri mjeseca trebao da iznosi oko 140 miliona eura. Ti podaci jasno ilustruju značaj koji nacionalni avio-prevoznik ima za avio-dostupnost Crne Gore, odnosno povezanost naše države sa regionom, Evropom i svijetom –  ističu u MA napominjući da su oni ujedno i jedn od stubova crnogorske turističke ponude.

Izvor:S.L

Najčitanije