Realizovane dvije trećine programa „Orjen, planina kraj mora“, predstoji još devet događaja

Orjen, planina kraj mora

Stigli smo na dvije trećine zajedničkog kalendara „Orjen, planina kraj mora“, zimskog programa koji se, pod različitim sloganima, organizuje već treću godinu u hercegnovskom zaleđu, poručuju iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

U protekla četiri mjeseca uspješno je realizovano 18 događaja, na kojima je uzelo učešća 705 osoba, u prosjeku 39 učesnika po svakom događaju. Ovaj program namijenjen je prvenstveno samim Novljanima. Ideja-vodilja je da se mještanima kontinuirano ukazuje kroz različite sadržaje na vrijednosti našeg zaleđa, jer oni su upravo ti koji sutra trebaju svojim gostima preporučiti posjetu Orjenu.

Orjen, planina kraj mora

Osim Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, kao koordinatora programa i organizatora pojedinih segmenata, važno je istaći veći broj subjekata, sportskih klubova, nevladinih organizacija, pa i opštinskih organa, koji su organizovali pojedinA dešavanja, zahvaljujući čijoj sinergiji je čitav program dobio na kvalitetu i masovnosti.

Orjen, planina kraj mora

U do sada realizovanim događajima, organizatori su bili: PK „Subra“, NVO Orjen Outdoor, AK „Niskogorci“, Sekretarijat za komunalne poslove i ekologiju, MZ Kameno-Žlijebi, MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, NVO „Orka“ i HPD „Dubrovnik“, kao jedini subjekt van Crne Gore, čime je program dobio i prekograničnu notu. U nastavku, uz dosadašnje organizatore  (NVO Orjen Outdoor, AK „Niskogorci“, PK „Subra“, MZ Kameno-Žlijebi, kao i sama Agencija), u ovoj ulozi će se naći i konoba Sikimić , NVO Eko Boka i paraglajding klub “Adriafly”.

Orjen, planina kraj mora

Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe, jer preostalo je još dosta zanimljivih dešavanja:

 4. mart (nedelja): Selo Kameno: Tajno brdo, Šilobod i Đevojačke grede
11. mart (nedelja): Selo Žlijebi, tradicija upotrebe kamena
17. mart (nedelja): Selo Ubli
18. april (nedelja): Mountainrunning trka Kruševice-Vučji do-Kruševice
25. mart (nedelja): Selo Kruševice i katun Vučji do
01. april (nedelja): Otvoreno prvenstvo Orjena “Freestyle Sledding Orjensko sedlo 2018”
14. april (subota): Mountainrunning trka organizator NVO “Orjenoutdoor” i alpinistički klub “Niskogorci”
15. april (nedelja): Paraglajding dan
22. april (nedelja): Obilježavanje Svjetskog dana planete Zemlje – radovi na očuvanju austrougarskog položaja Grab

Orjen, planina
kraj mora

Program iz zajedničkog kalendara “Orjen, planina kraj mora”, realizuje se uz podršku Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.