13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Radio Kotor promocijom knjige „Dva minuta Kotora“ obilježio jubilej

“Dva minuta Kotora” naziv je knjige radijskih kolumni Radio Kotora, koja je predstavljena sinoć u crkvi Svetog Duha, povodom obilježavanja dvadesetosam godina postojanja i rada ovog medija.

Urednica Jelena Vukasović došla je na ideju da kreira radijsku kolumnu sa željom da građanski aktivizam u Kotoru ne bude povremen, parcijalan, iznuđen, kratkotrajan, već savim suprotno. Na taj način Kotorani su dobili priliku da kroz svoje kolumne kažu što mislie i kako vide svoj Grad.

„Pružati Kotoru trebala bi biti misija svakog našeg sugrađanina. Zato iskoračimo“ napisala je u svojoj kolumni direktorica javnog servisa Radio Kotora Vjera Banićević.

U subotu 21.novembra obilježava se Dan opštine Kotor kao i dvadesetosmi rođendan naše medijske kuće. Tim povodom Radio Kotor je objavio knjigu radijskih kolumni „Dva minuta Kotora, kazala je pozdravljajući brojen goste direktorica Banićević.

U „Dva minuta Kotora“ objavljeno je sedamdeset kolumni koje su emitovane na valovima Radio Kotora od 21.aprila 2014. do 24.avgusta 2015.godine.

Dva minuta Kotora
Dva minuta Kotora

„Uvjeren da su vaše profesionalne ambicije usmjerene podjednako ka visokim novinarskim standardima tako i na izgradnji društva kulture i tolerancije kako i dolikuje drevnom gradu Kotoru. Iskrene čestitke povodom dvadesetosam godina rada i promocije knjige“ – kaže se između ostalog u telegramu direktora Direktorijata za medije Željka Rutovića.

U muzičkom dijelu programa nastupili su Kristijan Đuranović, Đurđa Petrović Poljak i Branko Marković.

Najčitanije