Putevi će biti spremni za sezonu – graditi će četiri trake od Jaza do aerodroma TIvat

Jadranska magistrala već iscrpjela svoje limite, ljetnja zagušenja moraju rješavati

Radovi na putu foto Boka News

Svi radovi na magistralnim putevima biće završeni do početka turističke sezone i biće bolji nego ikada, saopšteno je sinoć u emisiji “Replika” RTCG.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača kazao je da će, u narednih mjesec, put od Podgorice do Budve biti u potpunosti završen.

“Više sam nego ponosan kako izgleda dionica puta od Podgorice do Budve, koja sad ima jedan ulaz kakav i pripada metropoli turizma”, ocijenio je Parača.

On je najavio i izgradnju saobraćajnice sa četiri trake od Jaza do aerodroma TIvat.

“Imamo obezbijeđenih 25 miliona eura od Evropske banke za obnovu i razvoj i učinićemo sve da krenemo u realizaciju te saobraćajnice”, naveo je Parača.

Crnogorski putevi nakon rekonstrukcije, tvrdi Parača, ne zaostaju za bilo kojim magistralnim putem u Evropi i dodaje da, uoči turističke sezone, nema ozbiljnijih kritičnih tačaka.

Govoreći o tunelu na Brajićima, profesorica Građevinskog fakulteta Biljana Ivanović kaže da je njen projekat riješio stabilnost kosina na toj dionici, a time i poboljšao bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Predstavnik ministarstva saobraćaja Angelina Živković navodi da su kineski partneri iz kompanije CRBC pokazali ozbiljno interesovanje da grade i naredne dionice autoputa prema Srbiji.

Živković je ocijenila da će porasti atraktivnost cijelog projekta, jer je i u Srbiji dogovoreno da se izgradi dionica autoputa od Požege do granice sa Crnom Gorom.

Zaobilaznicama riješiti ljetnje gužve

Crna Gora u toku turističke sezone ima veliki broj saobraćajnih zagušenja, koja najčešće izazivaju teretni kamioni, kaže specijalista za logistiku Željko Ivanović.

“Imate situaciju da na dionici od sedam kilometara, od Sutomora do Bara, u jeku sezone putničko vozilo putuje više od sat, čak i do 90 minuta. To je najčešće rezultat pokretanja teških kamiona koji snabdijevaju markete, kafiće..”, navodi Ivanović.

Živković dodaje da je Jadranska magistrala već iscrpjela svoje limite i da se ljetnja zagušenja moraju rješavati.

“Prvi projekat koji ćemo kandidovati, uz podršku EU, je dio obilaznice oko Budve”, navela je Živković.

3 Komentari

  1. A meni se ucinje da sam ljetos od kruznog do Kalimanja znao putovat po skoro dva sata.
    Hvala Vam gospodine Paraca pa. Sam bio u zabludi svo ovo vrijeme.
    Sto se tice obnovljenih dionica sacekajmo bar godinu za cestitke da vidimo kvalitet radova

  2. Savo od Parača ima li gorijeh kadrova od njega i onoga Šućura bivšeg SDP ima ovi polupismeni Bošnjaci od saobračaja pomorstva i tranvaja. U vašu koaliciju ima bivši ministar što je falio dvije petlje i upetljao se samo tako ali ne njega nego državu Goru Crnu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.