Put Budva – Cetinje mogao bi biti otvoren u ponedjeljak

Odron Budva – Cetinje

Iako se juče očekivalo njegovo otvaranje, put Cetinje-Budva ostaće zatvoren zbog odrona koji se u mjestu Brajići desio prije 15-ak dana.

Saobraćaj bi mogao biti pušten u ponedjeljak, rečeno je televiziji Vijesti  iz Direkcije za saobraćaj.

Kažu da radovi dugo traju zbog lošeg vremena, a i ne žele da se igraju sa bezbjednošću učesnika u saobraćaju.

Saobraćaj između Cetinja i Budve, koji je u prekidu od 2. decembra, mogao bi biti uspostavljen za dva dana, poručili su iz Direkcije za saobraćaj, budući da je odron u mjestu Brajići, na magistralnom putu Cetinje-Budva, konačno raščišćen.

“Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa inspektorom za puteve, pošto je najavljena stabilizacija vremena, on će doći danas i sutra, i od njega će zavisiti, ali mislim da će on vjerovatno od ponedjeljka pustiti dionicu u saobraćaj”, istakao je Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj.

Loši vremenski uslovi, objašnjavaju iz Direkcije, razlog su što radovi traju već dvije nedjelje.

“Zadnjih sedam dana gotovo da nije bilo dana kad nije bilo kiše, a osim kiše, glavni problem koji predstavlja za izvođenje ovih radova je magla. Svima je dobro poznato da se na Brajićima magla toliko spusti, da je praktično vidljivost smanjena na ispod 10 metara, i u takvim uslovima je bilo rizično da se radi i tada radovi nisu ni izvođeni”, rekao je Kokić.

Inače, na Brajićima se gradi i nova dionica puta, koja će malo skratiti putovanje od Cetinja dio Budve. Veliki tunel biće završen do Nove godine, a mali tunel sprema se za betoniranje. Posebna pažnja, naglašavaju nadležni, posvećena je bezbjednosti učesnika u saobraćaju i prevenciji sličnih odrona u budućnosti.

I dok će konačnu odluku donijeti inspektor za puteve, iz Direkcije za saobraćaj uvjeravaju da će, osim mreže koja je već postavljena, bezbjednost putnika garantovati i potporni zid, čija će visina biti osam metara.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.