7 C
Kotor

Slušaj online radio

Proljetna prognoza Accu Weathera

Foto Accu Weather

Poznata američka privatna meteorološka služba AccuWeather objavila je sezonsku prognozu za Evropu za nadolazeće proljeće.

Prema prognozi AccuWeathera, hladno vrijeme zadržat će se sljedećih sedmica na području sjeverne i istočne Evrope.

“Spremanje zimskih kaputa neće dolaziti u obzir za stanovnike Londona, Amsterdama, Berlina, Varšave i Minska sve do početka aprila”, pišu meteorolozi AccuWeathera.

Za one koji će htjeti pobjeći od hladnoće AccuWeather predlaže da posjete Mediteran, gdje će prave proljetne temperature prvo stići.

Od Španije do Italije pravo proljeće

Najtoplije će u proljeće biti na području koje se proteže od Španije preko juga Francuske do Italije. Naleti toplog vazduha iz Afrike rezultirat će iznadprosječnim temperaturama na tom području, a moguća su i iznimno sušna razdoblja.

Najkišovitije će biti tokom prve polovice sezone.

 Produžena zima od Velike Britanije do sjeverne Evrope

Zbog prodora polarnog zraka, tokom marta na području Velike Britanije, Belgije, Francuske, Nizozemske, Njemačke i Danske činit će se kao da je zima u punom jeku. Razdoblje ispodprosječnih temperatura trajat će tokom cijelog marta, a tek u aprilu se očekuju temperature uobičajene za vrijeme proljeća.

Vrijeme danas u Crnoj Gori

Perast riva – foto Boka News

U Crnoj Gori će biti umjereno do potpuno oblačno. Od sredine dana ponegdje će biti uslova za slabu kišu, a krajem dana i tokom noći na jugu i u centralnoj Crnoj Gori, povremeno će padati kiša ili pljusak.

Duvaće mjestimično umjeren do jak vjetar, na sjeveru povremeno na udare i veoma jak, južni.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od1 do 11, najviša dnevna od 8 do 17 stepeni.

Najčitanije