Program proslave Dana opštine Kotor

Panorama Kotora - Photo - Zoran Nikolić, noćni snimak Kotora sa zidina
Panorama Kotora – Zoran Nikolić

U susret 21. novembru – Danu opštine Kotor iz lokalne uprave predstavljen je program proslave.

U ponedjeljak 16. novembra u palati Grgurina od 19 sati će biti priređen program pod nazivom „Reklame i oglasi između dva svjetska rata”. Dan kasnije u 18 sati u kotorskom Kulturnom centru biće otvorena izložba dječjih radova likovne škole „Art duga”, a u 19 sati u kinu „Boka” biće promovisana knjiga „Mrvu drukče” autorke profesorke Marije Jevtić.

U srijedu 18. novembra u 10 sati u sali Opštine Kotor biće organizovan prijem vjerskih velikodostojnika. U 18 sati u Gradskoj galeriji biće otvorena izložba pod nazivom”Kotorski vizuelni umjetnici”. Sat kasnije će u Crkvi Svetog Duha biti promovisana knjiga radijskih kolumni „Dva minuta Kotora” u izdanju Radio Kotora.

U četvrtak 19. novembra će na bazenu „Nikša Bućin” u 17 sati biti organizovan vaterpolo turnir najmlađih selekcija PVK „Primorac” i VA „Cattaro” , a u 19 sati u Crkvi Svetog Pavla će biti održan koncert crnogorskih klapa.

U petak 20. novembra u 10 sati u prostorijama Opštine će biti priređen prijem za najbolje učenike i studente sa područja naše opštine, a sat kasnije će u prostorijama Državnog arhiva (Trg Svetog Tripuna) biti predstavljen projekat „Virtuelni Kotor XIX vijeka”. U 12 sati će u risanskoj školi biti upriličena svečanost povodom proslave dana Osnovne škole „Veljko Drobnjaković” i dana Mjesne zajednice Risan. U 18 sati u palati Pima će biti otvorena izložba slika „Umjetnici iz Srbije u zbirci Galerije solidarnosti”, u 19 sati će u Crkvi Svetog Pavla biti promovisana knjiga „Botunade” autorke Vlaste Mandić, dok će u 20 sati koncertom Jovana Kolundžije u Crkvi Svetog Duha biti otvorena zimska koncertna sezona.

U subotu 21. novembra – na Dan opštine Kotor će u 8 sati Gradska muzika po tradiciji obići grad, a pola sata kasnije će za njihove članove biti priređen prijem u sali Opštine Kotor. U 9.30 će u istom prostoru biti prijem „Bokeljske mornarice”, a u 10 sati je polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Risnu. U 11.15 biće svečani raport i predaja zastave Bokeljske mornarice ispred zgrade Opštine, a u gradskom Parku slobode će petnaest minuta kasnije biti položeni vijenci na spomenik palim borcima. U 11. 45 će na gradskoj rivi biti dočekani učesnici „Trke mira”. U 12 sati će na Trgu od oružja biti odigrano kolo Bokeljske mornarice. Svečana sjednica Skupštine opštine Kotor biće održana u 13 sati u Kulturnom centru „Nikola Đurković”.

Panorama Kotora sanimljena sa Vrmca
Photo: Boka News

U nedjelju 22. novembra u Muzeju grada Perasta će od 18 sati biti otvorena izložba „Blago osmanskog arhiva”.

U ponedjeljak 23. novembra u 19 sati će u sali kina „Boka” biti promovisana knjiga „Benediktinci na području Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije (IX vijek – 1571) autorke dr Katarine Mitrović.

U utorak 24. novembra u 20 sati u Crkvi Svetog Duha koncert će održati trio „Tarantella” koji čine violinistkinje Milena Vuković i Mirjana Jovanović te pijanista Davor Novak.

U srijedu 25. novembra u 17 sati u kotorskom Kulturnom centru biće odigrana dječja predstava „Pazi zebru gazi” koju je po motivima teksta bosansko-hercegovačkog pisca Miroljuba Mijatovića režirao Petar Pejaković. U četvrtak 26. novembra koncert profesora kotorske muzičke škole pod nazivom „Poklon gradu” biće upriličen u Crkvi Svetog Duha s početkom u 19 sati.

Promocija monografije „Barok Crne Gore” autora Gojka Čelebića biće održana u crkvi Svetog Pavla u petak 27. novembra s početkom u 19 sati, dok će veče pjesama i muzike pod nazivom „Od Kvarnera pa do lijepe Boke” biti održano u Kulturnom centru u subotu 28. novembra u 19 sati.

Program proslave Dana opštine Kotor završava se u ponedjeljak 30. novembra – u 19 sati u Kulturnom centru biće odigrana predstava „Očevi su gradili” Crnogorskog narodnog pozorišta.

Plakat programa
Plakat programa

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.