12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za novske učenike, osvajače nagrada na takmičenjima znanja

Prijem za učenike u Opštini HN

Učenici hercegnovskih škola koji su osvojili nagrade na takmičenjima znanja danas su bili gosti Opštine Herceg Novi.

Primili su ih predsjednik Opštine Stevan Katić, potpredsjednik Miloš Konjević i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, nakon čega su đacima, mentorima i direktorima uručeni prigodni pokloni.

–  Ponosni smo na vas, jer ste dostojno reprezentovali naš grad i svoje škole, kao i  na mentore koji su vas pripremili za takmičenja, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić i čestitao na uspjehu. Posebno je istakao zadovoljstvo što Herceg Novi, kao turistički grad koji se razvija, ima mlade ljude zainteresovane za oblast ugostiteljstva i oni postižu ovakve rezultate na jednom regionalnom takmičenju.

Hercegnovski đaci pokazali su izuzetan nivo znanja na državnim takmičenjima iz matematike, geografije, hemije, engleskog jezika i na regionalnom takmičenju ugostiteljskih škola, u oblasti kulinarstva.

Ognjen Kovačević iz Osnovne škole „Dašo Pavičić“ osvojio je ubjedljivo prvo mjesto na državnom takmičenju iz matematike. Mentorka mu je profesorica Jelena Reković.

Prvo mjesto iz engleskog jezika osvojio je Matija Bošković, učenik Osnovne škole „Milan Vuković“. Mentorka mu je profesorica Slavica Vasiljević.

Prijem za učenike u Opštini HN

Učenik Osnovne škole „Orjenski bataljon“ Savo Popović bio je treći na državnom takmičenju iz hemije. U pripremama je imao pomoć mentora Olivera Jakovljevića.

U Srednju mješovitu školu „Ivan Goran Kovačić“ stigle su četiri nagrade. Drugo mjesto iz geografije osvojio je Vladimir Jovanović, a mentor mu je profesor Srđan Kulinović. Drugo mjesto iz engleskog jezika pripalo je Vidu Mandiću, kome je mentor profesorica Snežana Brajović.

Dvije nagrade iz kulinarstva na regionalnom takmičenju ugostiteljskih škola u Herceg Novi su donijeli Milka Pešelj i Miloš Vučurović. Milka je osvojila zlato u kategoriji pripema restoranskog deserta, a Miloš srebro u pripremi modernog jela. Oboma je mentor profesor Orion Furulija.

–  Ponosni smo i srećni smo što imamo ovako divne, mlade ljude i što će oni jednog dana predstavljati našu opštinu i biti dio rada i stvaralaštva u našem gradu. Srećni smo i što imamo tako divne profesore, kadrove na koje se možemo osloniti, rekla je direktorica Osnovne škole „Orjenski bataljon“ Jarmila Radović, zahvaljujući se na prijemu.

Direktor Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ Momir Dragićević zahvalio se Opštini Herceg Novi na podršci koju u kontinuitetu pruža novskim školama.

–  Ne samo na ovim takmičenjima, nego i na nekim prethodnim koje smo imali ispratili ste nas i ovo je pokazatelj pravilnog odnosa lokalne uprave prema školama. Imamo sigurnost i pomoć i iskreno vam hvala na tome, poručio je Dragićević.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije