10 C
Kotor

Slušaj online radio

Pretresi u Boki, oduzeto oružje, automobili…

foto UP

Crnogorska policija, u nastavku akcije “Boka”, izvršila je danas pretrese na osam lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliske osobe. U današnjoj akciji policija je oduzela oružje, municiju, luksuzna vozila, telefone, lap topove i dokumentaciju.

Sektora kriminalističke policije, zajedno sa hercegnovskom, tivatskom i kotorskom poicijom, a uz podršku Posebne jedinice policije (PJP), sproveli su dvadeset petu akcijuu borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa od početka oktobra prošle godine.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, danas je oduzeto:

– pištolj u ilegalnom posjedu;
– dvije puške u ilegalnom posjedu;
– 13 komada municije;
– startni pišolj;
– pet vozila, među kojima su i vozila luksuzne klase „Audi“ i „BMW“
– 16 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, među kojima su i telefoni sa kripto zaštitom;
– više lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka i
– dokumentaciju o različitim vrstama ugovora i novčanih transkacija.

foto UP

“U službene prostorije radi kriminalističke obrade privedeno je više lica. Takođe, u toku su dalje konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti”, kazali su iz policije.

Iz Uprave policije navodode da su u dosadanjih 25 akcija, uključujući i današnju, izršeno pretresi na 342 lokacije širom Crne Gore

“Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više osoba je uhapšeno zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije