16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Opštine Kotor: Pothodnik će biti završen početkom jula, uređuje se šetnica na Citadeli (foto)

Infrastrukturni radovi u kotorskoj Opštini odvijaju se planiranom dinamikom, uprkos vanrednim okolnostima. Kako je kazao predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, 1,4 milion eura vrijedni radovi na pothodniku koji će spajati rivu i Stari grad, biće završeni i prije predviđenog roka.

“Pothodnik u Kotoru biće završen prije planiranog roka, negdje  već početkom jula. Tokom ove sedmice dolazi uzorak kamena iz Italije koji će biti dostavljen projektantu. Smatram da su se stekli svi potrebni uslovi da se nabavi potrebna količina kamena  kako bi se ogradio budući pothodnik“ – kazao je on.

U toku su radovi na šetnici koji treba da poveže Ljetnju pozornicu sa Citadelom.

Kotor – radovi infrastrukture

„Moram da naglasim da smo izabrali izvođača radova koji će u narednom periodu krenuti sa radovimama povezivanja šetnice od dijela Gurdića do Citadele. Tako da ćemo imati jedan vrlo kvalitetan prostor sa kojeg su vizure nevjerovatne, i mislim da ćemo svakim danom imati sve ljepši grad što je i želja nas iz lokalne samouprave i Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, ai benefit svih građana Kotora i turista koji će se , siguran sam, nakon okončanja ove pandemije vratiti u Kotor“, kazao je Aprcović.

On se zahvalio svim sugrađanima koji poštuju mjere koje je Vlada donijela.

“Takođe, zahvaljujem se brojnom medicinskom osobolju, zaštitarima, Službi za bezbjednost Kotor, inspekcijama koje kontrolišu punu implementaciju mjera koje su donešene. U Kotoru nema inficiranih, sada kada vidim odnos naših sugrađana prema ovoj situaciji, mogu reći da će Kotor iz ove situacije izaći da jednom dobrom i kvalitetnom epidemiloškom situacijom“ – zaključio je Aprcović.

Najčitanije